Schokerende beelden: Carice van Houten natgespoten door politie

Show & Tel
Schokerende beelden: Carice van Houten natgespoten door politie
Show & Tel

Schokerende beelden: Carice van Houten natgespoten door politie

Schokerende beelden: Carice van Houten natgespoten door politie

Extinction Rebellion voerde vandaag demonstraties voor de klimaat-en milieu crisis. Er was een blokkade van de A12/Utrechtsebaan in Den Haag aangekondigd door actievoerders, waar mensen vanmiddag protest hielden. Alleen besloot de politie wel erg hard op te treden tegen de demonstranten.

Klimaatcrisis

Met de actie op de Utrechtsebaan verzetten de klimaatactivisten van XR zich tegen subsidies voor fossiele brandstoffen. Op hun website leggen de protestanten uit: 'Honderden jaren van uitbuiting en vernietiging hebben ons aan de rand van de afgrond gebracht. Overal op de planeet verliezen mensen hun manier van leven, hun omgeving en hun leven. We hebben nog maar een paar jaar om de ergste gevolgen van de klimaatcrisis af te wenden, als we al niet te laat zijn. De zesde massa-uitsterving is begonnen. Wat we in de komende jaren doen zal de toekomst van het leven op aarde bepalen.'

Waterkanonnen van de politie

Bij de demonstratie van vanmiddag waren ook een aantal BN'ers aanwezig, zoals Simone van der Vlugt, MEROL, Sieger Sloot, Maartje Wortel en Stefano Keizers. Een van de bekendste aanwezigen was actrice Carice van Houten, die video's deelde op haar Instagram pagina. Wat we daar te zien krijgen is toch niet mals: Carice en het gehele publiek die door de waterpers van de politie compleet nat worden gespoten.

Huilen

Is dit niet wat overdreven voor een publiek dat vreedzaam probeert de demonstreren? Carice's volgers denken van wel. Zo schrijft iemand: 'Take care there! Ik moest meteen huilen toen het waterkanon aan ging. Ik vind het schokkend.' en iemand anders: 'Walgelijk dat waterkanonnen nog steeds mogen. Zou verboden moeten zijn. A bloody peaceful protest.' Een derde persoon sluit zich hier bij aan. 'De overheid staat steeds meer voor gek met het spasme van waterkanonnen.' Hopelijk denkt de politiemacht bij de volgende demonstratie iets langer na voor ze weer waterkanonnen erbij pakken.

 

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties