Songfestival-duo vindt dat uitschakeling absolúút niet aan hun ligt

Show & Tel
Songfestival-duo vindt dat uitschakeling absolúút niet aan hun ligt
Show & Tel

Songfestival-duo vindt dat uitschakeling absolúút niet aan hun ligt

Songfestival-duo vindt dat uitschakeling absolúút niet aan hun ligt

Het moment dat heel Nederland collectief hun hart vasthield was gisteravond dan eindelijk aangebroken, en niet voor niks: Mia Nicolai en Dion Cooper werden niet gekwalificeerd voor de finale van het Eurovisie Songfestival.

Weken van aanmodderen

Na weken van aanmodderen, door niet bepaald goed te zijn begeleid door coach Duncan Laurence en aanpassingen van het nummer, dat duidelijk de hoog gegrepen was, is het avontuur hier toch gestrand voor de twee muzikanten. En dit nadat Nederland begin deze maand nog uit hun dak ging bij hun oefen-optreden in Liverpool toen het derde optreden voor minder gebroken glaswerk zorgde dan voorheen.

Valse zangvogels

Maar helaas, alle wanhopige pogingen van het team achter het toon-dove duo en smeekbedes van zowel het Nederlandse publiek als Bn'ers mochten niet baten: de twee valse zangvogels streken gisteravond hun vleugels neer op het podium in Liverpool en gingen daar zoals voorspeld de afgrond tegenmoet.

De reactie van het publiek viel in de categorie: zie je nou wel. Tiktokker Vic Cle maakte een video die de emoties van de gemiddelde Nederlander waarschijnlijk goed samenvatte.

Dikke pech

In deze video komt ook het interview aan bod waarin het duo te woord wordt gestaan na afloop van de velling, waarin ze laten weten dat het hier alleen maar ging om 'dikke pech'. Volgens Dion: 'Waar heeft het aan gelegen? Ik denk dat we gewoon een hele moeilijke hadden qua halve finale. Het was gewoon een ijzersterke pot. En we hadden voor het eerst dit jaar alleen televoting. Aan ons heeft het niet gelegen, wij hebben alles gegeven.'

Neem verantwoordelijkheid 

Hier is Vic het toch niet mee eens. 'Dikke pech? Nee. Het is vooral weinig zelfreflectie, alleen maar jezelf complimentjes geven en de omstandigheden de schuld geven. En als er dan wordt gevraagd of het misschien ook kan liggen aan dat ze weinig ervaring hebben dan lullen ze daar helemaal omheen, ontkennen ze dat en zeggen ze dat ze het puur en echt hebben gebracht. Maar dan denk ik van, joh, je staat wel ergens waar je je land vertegenwoordigt dus dan moet je ook wel een soort verantwoordelijkheid nemen van de show die je neerzet.'

Geen Woke aanpak meer

Het publiek is klaar met de 'Woke' aanpak van de het Nederlandse songfestival team en wilt volgend jaar weer gewoon volksmuziek. De populairste reacties onder de video zijn 'volgend jaar Dries Roelvink en 'Volgend jaar wil ik of Snollebollekes óf de originele K3. Dan is het tenminste nog gezellig'.

 

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN