Songfestival-duo vergeeft Duncan Laurence nadat hij hen liet stikken

Show & Tel
Songfestival-duo vergeeft Duncan Laurence nadat hij hen liet stikken
Show & Tel

Songfestival-duo vergeeft Duncan Laurence nadat hij hen liet stikken

Songfestival-duo vergeeft Duncan Laurence nadat hij hen liet stikken

Ons Nederlands Songfestival duo heeft al de nodige ups en downs gehad, maar coach Duncan Laurence, die zelf het Songfestival won in 2019 met hit Arcade, heeft in het begin niet veel gedaan om het paar te ondersteunen. Toch lijken ze hem te hebben vergeven.

Onder vuur

Mia Nicolai en Dion Cooper hadden geen makkelijke start: ze lagen onder vuur bij heel Nederland door al hun valse zangprestaties. Terwijl het land het duo overspoelde met bakken vol kritiek na hun eerste twee optredens, was coach Duncan nergens te bekennen. Deze was namelijk druk bezig om in Amerika zijn nieuwe single te promoten. Terwijl het duo, dat hij zelf nota bene vooruit geschoven had, afgingen op het podium was de zanger in geen velden of wegen te bekennen.

Kritiek voor Duncan

Hierdoor kreeg ook Duncan aardig wat kritiek over zich heen. Zo ook van Evert Santegoeds, die zei: 'Het is bijna het Duncan Laurence-festival. Hij heeft álles bepaald en nu is hij er niet om voor zijn twee pupillen te springen en te zeggen: ‘Het gaat goed komen, want dit gaan we nog doen en dat gaan we nog doen.’ Dat doet hij allemaal niet. Sterker nog: hij is geen velden of wegen te bekennen. Hij is onbereikbaar en hij loopt gewoon weg voor zijn verantwoordelijkheid'.

Overal afgefikt

Topfotograaf William Rutten was ook een van de personen die zich over de situatie uitsprak. Hij zei: 'Ik vind het echt schandalig dat we helemaal niets van Duncan Laurence horen. Wat moeten die mensen hierna nog? Het zijn twee mensen die aan het begin van hun carrière staan. Ze worden nu overal afgefikt en dan neemt ook nog eens niemand het voor je op. Wat ga je nog doen dan?'

Toch dankbaar

Maar uiteindelijk kwam coach Duncan toch weer tevoorschijn en was alles weer helemaal goed volgens Mia en Dion. Hij knokte zelfs nog even met de organisatie van het Songfestival om het voor hun op te nemen. Nu doet het kersverse zang duo zelfs nog even een goed woordje over hun coach. Na alles wat hij hun geflikt heeft laten ze toch weten veel steun te hebben gehad aan Duncan en diens verloofde Jordan Garfield. 'Duncan is voor ons extra belangrijk, omdat hij alles al een keer heeft meegemaakt en hij weet hoe we er doorheen kunnen komen.' Ook bedankt Mia hem en Jordan voor het schrijven van hun nummer Burning Daylight. 'Ze hebben alles vanaf het begin gemaakt en bedacht. Daarom zijn zij ook de belangrijkste schakel naar de repetities.'

 

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN