Tientonner Peter Gillis komt met eigen kookboek

Show & Tel
Tientonner Peter Gillis komt met eigen kookboek
Show & Tel

Tientonner Peter Gillis komt met eigen kookboek

Tientonner Peter Gillis komt met eigen kookboek

De omvang van Peter Gillis verraadt het al: we hebben te maken met een regelrechte bourgondiër. Vorig jaar maart bereikte zijn vorm van 'bourgondiritus' zo'n hoge piek dat hij er zelf onwel van werd en moest worden afgevoerd naar het ziekenhuis. Hoe dat zo? Petertje bleek gewoon 16 worstenbroodjes per dag weg te tikken. Nu besluit de campingbaas met weerzinwekkende vraatlust een kookboek uit te brengen met al zijn favoriete maaltjes. Niet voor mensen met een zwak gestel dus.

Zeventig glazen bier

De kale SBS6-tank is dus niet vies van eten. In een interview met Weekblad Story gaf hij zelfs toe dat hij vroeger, naast zijn eigen bord, ook dat van Nicol leeg at. "Samen dronken we tien flessen cava op. Ik heb voor vijf man gewerkt en voor zeven man gedronken. Er waren avonden dat ik vijftig tot zeventig glazen bier dronk,'' vertelt hij. Zeventig glazen moet meer dan genoeg zijn om er Korsakov aan over te houden, maar blijkbaar hield de campingster zich prima staande. In zijn kookboek 'Hatseflats' staan, gelukkig voor het welzijn van de Nederlander, geen bierbrouwrecepten.

Hiervoor kun je Gillis wakker maken

Geen pils dus. Wat dan wel? Volgens uitgeverij Vesper mag je Petertje 'altijd wakker maken voor een lekkere hamburger, erwtensoep of nasi'. De uitgever bracht eerder al een biografie over de Brabantse ondernemer uit.

Peter is er zelf in ieder geval zeer over te spreken. "Daar issie dan...,'' schrijft hij op Instagram bij de foto van zijn meesterwerk. Op de cover zie je hem een ei bakken op de moterkap van zijn Rolls Royce. "De cover van mijn kookboek 'Hatseflats'!🔥 Wie had dit ooit van tevoren bedacht? Mijn eigen kookboek. Ikzelf in ieder geval ook niet... maar het boek wordt prachtig! Kende da? Met dit boek in handen kan iedereen koken! Kan niet wachten op het moment dat het kookboek in het het najaar in de schappen ligt..." De voedselbijbel van Gillis ligt vanaf 2 november in de boekhandel.

 

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties