TikTok-vandalist sloopt straten in Amsterdam voor views

Show & Tel
TikTok-vandalist sloopt straten in Amsterdam voor views
© BSR Agency
Show & Tel

TikTok-vandalist sloopt straten in Amsterdam voor views

TikTok-vandalist sloopt straten in Amsterdam voor views
© BSR Agency

Vic Cle, een TikTok-ster die bekend is geworden met het spelen van irritante typetjes, vindt het hoognodig om zijn grapjes nu ook buitenshuis te beoefenen. De Amsterdamse postbode heeft sindsdien klotsende oksels van de stress en ook de Thuisbezorgd-koerier moet zich even goed achter de oren krabben. De online komiek heeft namelijk op eigen initiatief straatnaambordjes aangepast in de 9 straatjes.

Schaapachtig toerisme

In een video legt de TikTokker uit waarom hij op eigen houtje de stad molesteert. "In Amsterdam heb je bij de 9 straatjes en het centrum een aantal plekken waar heel populaire tenten zitten,'' legt hij uit. "Toeristen gaan daar in de rij staan en dan vormen zich hele lange rijen op plekken in de stad die daar totaal niet op gebouwd zijn." Volgens hem kun je er niet meer langs en is lopen op de stoep onmogelijk geworden.

Vic wordt als echte local stapelzot van de mensenmassa. "Ik irriteer me ook wel vaker aan die rijen. Toen fietste ik er een keer doorheen en zag ik het straatnaambordje." Hij benoemd de berenstraat. "Ik dacht: ja, maar hier staan helemaal geen beren, hier staan alleen maar schapen." Met schapen doelt hij op de talloze toeristen die als kip zonder kop over elkaar heen walsen voor een authentiek Hollandse pannenkoek met cannabisboter en marshmallow-vulling op grootmoeders wijze. Hij heeft daarom het straatnaambordje aangepast van Berenstraat naar Schapenstraat.

Wachten op een boete

"De meeste mensen kunnen er wel om lachen,'' klopt Vic zichzelf op zijn dolkomische schouder. "Alleen die toeristen snappen het natuurlijk niet, want die kunnen geen Nederlands." Er is sinds zijn actie ook geen schaap minder gesignaleerd.

Vic zegt nog niet op zijn dak te hebben gekregen van de gemeente. "Maar ik ben wel een beetje bang dat er een boete aankomt." Zijn enige hoop is dat de gemeente hem net zo leuk vindt als hij zichzelf. "Ik hoop dat ze erom kunnen lachen en de boete overslaan."

 

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties