Vader Max Verstappen heeft knallende ruzie met Red Bull-teambaas: 'Kan niet zo doorgaan'

Show & Tel
Vader Max Verstappen heeft knallende ruzie met Red Bull-teambaas: 'Kan niet zo doorgaan'
Show & Tel

Vader Max Verstappen heeft knallende ruzie met Red Bull-teambaas: 'Kan niet zo doorgaan'

Vader Max Verstappen heeft knallende ruzie met Red Bull-teambaas: 'Kan niet zo doorgaan'

Jos Verstappen, de heetgebakerde verwekker van Max Verstappen, denkt dat de spanning rondom Red Bull-teambaas Christian Horner op den duur zijn tol gaat eisen. Dit laat hij weten in gesprek met The Daily Mail. "Het kan niet zo doorgaan."

Misdragingen teambaas

Max Verstappen laat zich niet afleiden door de acties van zijn teambaas en pakte zaterdag in Bahrein zijn eerste overwinning van het seizoen, maar buiten het circuit bouwt de spanning rondom de situatie van Christian Horner op. De ploegsleider is door een vrouwelijke medewerker van het raceteam beschuldigd van ongepast gedrag, maar werd na een onafhankelijk onderzoek van moederbedrijf Red Bull vrijgesproken.

Knallende ruzie

Toch zit het Jos, die zelf ook niet al te zuinig op de vrouwtjes is, behoorlijk dwars. "Het team dreigt uit elkaar te vallen. Het kan niet zo doorgaan. Het zal ooit ontploffen. Hij speelt het slachtoffer terwijl hij juist de veroorzaker is van de problemen", zegt hij in gesprek met The Daily Mail.

Horner en Verstappen zouden na de kwalificatie in Bahrein zelfs knallende ruzie hebben gekregen. Volgens insiders zijn de gemoederen hoog opgelopen omdat de vader van Max de Brit graag ziet verdwijnen bij Red Bull. Horner is op zijn beurt kwaad op Verstappen omdat hij hem ervan verdenkt een rol te hebben gespeeld in het uitlekken van documenten waaruit zijn ongepaste gedrag zou blijken. "Dat zou nergens op slaan,'' aldus Verstappen. "Waarom zou ik dat doen als Max het zo goed doet?"

Max naar Mercedes

Ondanks dat het onderzoek van Red Bull is afgerond, kunnen de misdragingen van Horner behoorlijke impact hebben. Dankzij de anonieme mail die donderdag op het internet belandde, zijn de geruchten rondom zijn grensoverschrijdend gedrag weer toegenomen. Het lijkt erop dat Jos deze dans wil ontspringen en alvast een opening zoekt ergens anders.

Zo is Jos al meerdere keren gespot met Mercedes-teambaas Toto Wolff. Hij zou zelfs hebben aangegeven dat hij wil dat zijn zoon, drievoudig wereldkampioen Max Verstappen, een overstap maakt naar Mercedes als Red Bull weigert om Christian Horner te ontslaan als teambaas. Hoe Max Verstappen zelf denkt over een mogelijk vertrek bij Red Bull, is tot op heden onduidelijk.

 

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties