Zien: Peter Gillis maakt zijn schoonouders belachelijk tijdens eerste ontmoeting

Show & Tel
Zien: Peter Gillis maakt zijn schoonouders belachelijk tijdens eerste ontmoeting
Show & Tel

Zien: Peter Gillis maakt zijn schoonouders belachelijk tijdens eerste ontmoeting

Zien: Peter Gillis maakt zijn schoonouders belachelijk tijdens eerste ontmoeting

In Familie Gillis: Massa is Kassa zijn we getuige van de eerste ontmoeting tussen Peter Gillis en zijn schoonouders. Zoek het woord 'tenenkrommend' op in Van Dale en je vindt dit fragment terug in de definitie. Gillis overspoelt die ouwelui namelijk met ongevraagd commentaar: "Die is ook nat weggehange, of nie?"

 

Eerste ontmoeting

Peter Gillis is inmiddels al een halfjaar samen met zijn nieuwe liefde Wendy. Zij steunt de criminele kaalbol onvoorwaardelijk en is zelfs al bij hem ingetrokken. Op een gegeven moment kan de vuurdoop dus niet langer worden vermeden: de ontmoeting met de schoonouders. Petertje heeft er zin in.

Hatseflatsen

Je zou denken dat Peter vooral een positieve indruk wil maken op zijn schoonouders. Zo van: ja, je dochter gaat met een vermeend vrouwenbeul, maar ze is écht in goede handen. Gillis maakt zich echter niet zo'n zorgen. Wanneer hij aanbelt en zijn schoonouders niet onmiddelijk opendoen, komt hij direct met platte praatjes: "Die liggen zeker te hatseflatsen." In nog geen 10 seconde tijd belt hij ongeduldig voor de tweede keer aan. "Die zijn druk denk ik."

'Jij bent nie groot, of wel?'

Uiteindelijk doet zijn schoonmoe, volledig uitgehatseflatst, de deur open. "Jij bent nie groot, of wel?,'' bespot Peter haar bescheiden lengte. Bij binnenkomst pakt hij meteen de kans om zijn schoonvader op een scheefhangend schilderijtje te wijzen.

Veel zweet

Terwijl moeke Peter aan de tand voelt in 'de ondervraagstoel', komt de vader van Wendy aanlopen met gebak. Petertje is goed op stoom en maakt direct een opmerking over zijn gekreukte overhemd. "Die is ook nat weggehange, of nie?" Gelukkig kan zijn schoonvader goed anticiperen op zijn botte gedrag: "Ik zweet veel. Die wordt vanzelf nat."

Gezellig

Gek genoeg vonden de ouders van Wendy het hartstikke gezellig. Ze hebben hun kersverse schoonzoon zelfs uitgenodigd voor een komende verjaardag. Dit soort ongemakkelijke interacties gaan we dit seizoen dus vaker terugzien.

 

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties