'Christian Horner gevraagd te vertrekken bij Red Bull Racing'

Sport
'Christian Horner gevraagd te vertrekken bij Red Bull Racing'
ANP
Sport

'Christian Horner gevraagd te vertrekken bij Red Bull Racing'

'Christian Horner gevraagd te vertrekken bij Red Bull Racing'
ANP

Slechts vier dagen na de sensationele overstap van Lewis Hamilton naar Ferrari dreigt de volgende aardbeving in de F1. Volgens onderzoek van Motorsport-Total heeft de top van Red Bull in Oostenrijk een intern onderzoek ingesteld naar Christian Horner, de teambaas van Max Verstappen.

Red Bull bevestigt een intern onderzoek tegen teambaas Christian Horner "Er is een onafhankelijk onderzoek gestart naar de laatste aantijgingen. Het wordt uitgevoerd door een externe, onafhankelijke onderzoeksadvocaat en zal zo snel mogelijk worden afgerond," aldus een officiële verklaring van Red Bull in antwoord op een vraag van Motorsport-Total. De teambaas van Verstappen en Perez ontkent overigens in alle toonaarden.

Wat heeft Christian Horner precies gedaan?

Het is onduidelijk wat er precies achter de beschuldigingen tegen Horner zit. Verschillende media, waaronder De Telegraaf en F1-Insider.com, spreken van "grensoverschrijdend gedrag" jegens een medewerker van het Oostenrijks-Britse raceteam. Het Duitse Bild gaat iets verder en claimt dat horny Horner foto's naar een vrouwelijke collega heeft gestuurd.

Vrijwillig terugtreden 

Ondertussen zou er bij Red Bull een dossier met belastend materiaal bestaan waarin de beschuldigingen zijn samengevat. Dit wordt nu intern bij Red Bull onderzocht en de volgende stappen en mogelijke consequenties worden op het hoogste managementniveau besproken. Zo zou Horner zijn geadviseerd om vrijwillig terug te treden als teambaas en zijn functie neer te leggen.

Waarschijnlijk heeft hij dit echter in een eerste reactie afgewezen en wacht hij het onderzoek af. Wordt dus vervolgd.

 

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties