Daley Blind weg bij Ajax: een overzicht van zijn glansrijke carrière

Sport
Daley Blind weg bij Ajax: een overzicht van zijn glansrijke carrière

Daley Blind weg bij Ajax: een overzicht van zijn glansrijke carrière

Daley Blind weg bij Ajax: een overzicht van zijn glansrijke carrière

Het contract van Daley Blind bij Ajax is per 31 december ontbonden, waardoor de 32-jarige verdediger de mogelijkheid heeft om andere opties voor zijn toekomst te onderzoeken. De Ajacied had nog een contract tot de zomer, maar is nu vrij om zich zonder transfersom aan te sluiten bij een nieuwe ploeg vanwege zijn uitstekende staat van dienst bij de club. Het is bekend dat het Belgische FC Antwerp, waar Marc Overmars technisch directeur is, hem heel graag aan boord wil hebben. Trainer Mark van Bommel liet zich onlangs zelfs uit over zijn mogelijke komst.

Afscheid 

Algemeen directeur Edwin van der Sar liet in een officiële verklaring op de clubwebsite weten dat "tussen Daley en ons overeenstemming is bereikt over het beëindigen van zijn nog lopende contract." Hij sprak verder de hoop uit dat Blind bij een andere ploeg een succesvolle afsluiting van zijn voetbalcarrière kan beleven. Verder is tussen Ajax en Daley afgesproken dat hij de gelegenheid krijgt om tijdens een gekozen wedstrijd in De Arena op gepaste wijze afscheid te nemen van de supporters

Het transfervrije vertrek van Blind bij Ajax betekent het einde van zijn tweede periode bij de Amsterdammers. Vier jaar na zijn vertrek naar Manchester United in 2014 keerde hij in de zomer van 2018 terug en boekte in die periode behoorlijk wat succes: hij won drie landstitels en nam deel aan de halve finales van de Champions League. Ondanks al deze successen verloor Blind dit seizoen onder leiding van Alfred Schreuder een vaste basisplaats

Daley Blind: een overzicht van zijn carrière

Daley Blind is een professionele voetballer die tot vandaag voor Ajax speelde in de Nederlandse Eredivisie. Hij staat bekend om zijn veelzijdigheid en heeft tijdens zijn carrière op meerdere posities gespeeld. Hij begon als linkervleugelspeler, maar heeft sindsdien de overstap gemaakt naar het centrum, linksback en verdedigende middenvelder. Daley Blind is geboren op 9 maart 1990 in Amsterdam en voetbalt al vanaf jonge leeftijd.

Daley = Ajax

Hij begon zijn professionele carrière bij AFC Ajax in 2008, waar hij meer dan 200 optredens maakte voor de club. In 2014 maakte hij de overstap naar Manchester United en bleef daar tot 2017 voordat hij terugkeerde naar Ajax. Tijdens zijn periode bij Man Utd won Daley een FA Cup, een League Cup en een Europa League-titel. Zijn prestaties tijdens deze periode leverden hem een oproep op voor het Nederlands elftal, waar hij tot nu toe meer dan 40 caps heeft gewonnen.

Behalve dat hij bekend staat om zijn veelzijdigheid op het veld, is wat hem echt onderscheidt van andere spelers zijn leiderschapskwaliteiten. Tijdens zijn periode bij zowel Ajax als Man Utd werd hij vaak gezien als een van de leiders van het team, zowel op als naast het veld. Hij werd gezien als iemand op wie teamgenoten konden rekenen als er dingen niet goed gingen of als ze advies of begeleiding nodig hadden. Hij had er ook geen moeite mee om zijn verantwoordelijkheid te nemen in moeilijke situaties.

Ongekende pass 

Bovendien staat Daley Blind ook bekend als een uitstekende passer van de bal en spellezer, wat hem van onschatbare waarde maakt op elke positie waar hij speelt. Zijn passnauwkeurigheid is indrukwekkend: hij geeft zelden slechte passes; zelfs onder druk van verdedigers van de tegenstander weet hij het hoofd koel te houden en vindt hij vaker wel dan niet een teamgenoot met een goede pass, waardoor hij gemakkelijk het balbezit van zijn team kan controleren. Dit vermogen in combinatie met zijn visie stelt hem in staat belangrijke passes te geven wanneer dat nodig is, wat kan leiden tot gevaarlijke aanvallen op het veld die de verdediging kunnen openen en doelkansen kunnen creëren.

Tot slot mag ook de mentale kracht van Daley Blind niet onopgemerkt blijven; ondanks alle uitdagingen die het beroep van profvoetballer met zich meebrengt (reizen door Europa, enz.), slaagt hij er altijd in om gefocust te blijven op het leveren van topprestaties wanneer hij wordt opgeroepen door zowel club- als landenteams. Dit laat zien hoe toegewijd hij is om een nog betere speler te worden dan hij nu al is; iets waar alle aspirant-voetballers kennis van moeten nemen als ze succes willen bereiken zoals Daley tot nu toe in zijn carrière heeft bereikt.

Al met al is het duidelijk waarom Daley Blind de afgelopen jaren zo'n belangrijk onderdeel is geworden van zowel Ajax als het Nederlands elftal.

 

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties