Foto: Jordan Henderson arriveert bij Ajax

Sport
Foto: Jordan Henderson arriveert bij Ajax
ANP
Sport

Foto: Jordan Henderson arriveert bij Ajax

Foto: Jordan Henderson arriveert bij Ajax
ANP

Jordan Henderson is gesignaleerd aan de poort bij de Johan Cruijff ArenA. De voormalige aanvoerder is vertrokken bij Al-Ettifaq, de club uit Saudi-Arabie waar hij afgelopen zomer nog een contract voor drie jaar tekende. De 33-jarige middenvelder is in Amsterdam voor een medische keuring bij Ajax.

Definitief: Jordan Henderson naar Ajax

Ajax heeft de komst van Jordan Henderson bevestigd. De voormalige aanvoerder van Liverpool heeft na een medische keuring zijn handtekening onder een contract van 2,5 jaar gezet. De 33-jarige middenvelder komt transfervrij over van Al-Ettifaq (Saudi-Arabië).

"We wilden graag een ervaren middenvelder met leiderschapskwaliteiten", vertelt trainer John van 't Schip in een persbericht. "Mede vanwege blessures zochten wij ook iemand die er direct kan staan. Jordan Henderson is zo'n speler. Zijn komst betekent een flinke kwaliteitsimpuls voor onze selectie. Zowel binnen als buiten het veld is een voetballer van dit kaliber bovendien belangrijk voor de vele jonge spelers. Hij is Engels international en heeft met Liverpool de Champions League en veel andere prijzen gewonnen. Ik ben blij met zijn komst en ik denk dat het heel goed is voor onze club dat hij vanaf vandaag Ajacied is."

Van 't Schip kan nog even geen beroep doen op Branco van den Boomen, Silvano Vos en Sivert Mannsverk, die net als Henderson als controlerende middenvelder kunnen spelen. Henderson besloot afgelopen zomer na twaalf jaar afscheid te nemen van Liverpool.

Naar hoger niveau

Henderson kon niet aarden in Saudi-Arabië, ondanks een jaarsalaris van naar verluidt 15 miljoen euro. Juventus wilde hem graag huren, maar Ajax reageerde daadkrachtig toen bleek dat de ploeggenoot van Georginio Wijnaldum zijn contract bij Al-Ettifaq wilde laten ontbinden. Kelvin de Lang, interim-technisch directeur bij Ajax, reisde woensdag naar Engeland en bereikte daar een definitief akkoord met de 81-voudig international die komende zomer met Engeland op het EK in Duitsland wil uitkomen.

Henderson landde donderdagmiddag met een privévliegtuig op Schiphol en meldde zich rond 16.00 uur bij de Johan Cruijff ArenA, waar hij werd opgewacht door een aantal supporters. Zij hopen dat Henderson de huidige nummer 5 van de Eredivisie naar een hoger niveau kan tillen. Het ligt niet voor de hand dat Henderson zondag al kan debuteren tegen RKC. Een vereiste werkvergunning laat waarschijnlijk nog even op zich wachten, omdat Engeland geen deel meer uitmaakt van de Europese Unie.

Wie is Jordan Henderson?

In 2023 verraste hij de voetbalwereld door een contract te tekenen bij Al-Ettifaq, een club uit Saudi-Arabië. Hij kreeg veel kritiek voor deze beslissing, omdat hij naar een land ging waar homoseksualiteit illegaal en strafbaar is. Hij verdiende naar verluidt 350.000 pond per week bij Al-Ettifaq, maar hij presteerde niet goed op het veld. Hij speelde slechts 19 wedstrijden voor Al-Ettifaq, die getraind worden door zijn voormalige teamgenoot Steven Gerrard.

Engelse international

Henderson is ook een international voor Engeland. Hij debuteerde in 2010 voor het nationale team en speelde sindsdien 81 interlands, waarin hij vijf keer scoorde. Hij nam deel aan drie WK’s en drie EK’s met Engeland. Hij was de vice-aanvoerder van Engeland onder Gareth Southgate en hielp het team om de finale van het EK 2020 te bereiken, waar ze verloren van Italië na strafschoppen.

© ANP

 

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties