Max Verstappen maakt bekend of hij bij Red Bull Racing blijft

Sport
Max Verstappen maakt bekend of hij bij Red Bull Racing blijft
ANP
Sport

Max Verstappen maakt bekend of hij bij Red Bull Racing blijft

Max Verstappen maakt bekend of hij bij Red Bull Racing blijft
ANP

Max Verstappen is ondanks alle onrust bij het Formule 1-team van Red Bull niet van plan te vertrekken. Dat zei de 26-jarige Limburger in Melbourne, waar hij komend weekeinde ook de derde race van dit seizoen hoopt te winnen.

Contract Max Verstappen

Verstappen verlengde zijn contract bij Red Bull twee jaar geleden tot 2028. "Nu we deze overeenkomst hebben, is het zeker mijn bedoeling om hier tot het einde te blijven", aldus de regerend wereldkampioen.

Verstappen vervolgt: "Het zou voor mij een geweldig verhaal zijn om het helemaal af te maken hier, omdat dat zou betekenen dat ik deel blijf uitmaken van één familie en één team. Ik heb me altijd op mijn gemak gevoeld bij Red Bull. Voor mij is het als een tweede familie, het voelt goed. Ik heb het gevoel dat we allemaal hetzelfde willen. We willen allemaal presteren op de baan, daar willen we ons als team op concentreren."

Machtsstrijd

De toekomst van Verstappen bij Red Bull is onderwerp van gesprek door de machtsstrijd die volgens media gaande is binnen het F1-team van Red Bull. Een klacht van een vrouwelijke werknemer over grensoverschrijdend gedrag tegen teambaas Chris Horner heeft gezorgd voor de interne strubbelingen.

Het eerdere dreigement van Verstappen om Red Bull te verlaten, wekte de interesse van Mercedes-baas Toto Wolff, die volgend seizoen een vervanger nodig heeft als Lewis Hamilton naar Ferrari vertrekt. "Dat is altijd leuk om te horen", zei Verstappen, die eraan toevoegde dat hij niet weet wat hij na 2028 van plan is. "Ik weet niet wat er na 2028 gebeurt. Of ik door ga, een nieuw contract teken, weet ik niet."

© ANP

 

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties