Quincy Promes veroordeeld tot mega-celstraf

Sport
Quincy Promes veroordeeld tot mega-celstraf
ANP
Sport

Quincy Promes veroordeeld tot mega-celstraf

Quincy Promes veroordeeld tot mega-celstraf
ANP

De rechtbank in Amsterdam heeft profvoetballer Quincy Promes woensdag veroordeeld tot een celstraf van zes jaar voor zijn betrokkenheid bij de smokkel van in totaal ruim 1350 kilo cocaïne via de haven van Antwerpen.

Het Openbaar Ministerie had negen jaar tegen de 32-jarige oud-Ajacied geëist. Promes heeft zijn strafproces niet bijgewoond. Hij verblijft in Rusland, waar hij uitkomt voor voetbalclub Spartak Moskou.

De cokesmokkel vond eind januari 2020 plaats. Het ging om twee partijen drugs, verstopt in een lading zakken zeezout op een containerschip uit Brazilië. De smokkelaars konden een partij van 650 kilo van boord halen. De douane onderschepte de tweede partij van ruim 712 kilo.

Steekpartij

De rechtbank legde medeverdachte Marylio V. (32) uit Purmerend, een neef van Promes, eveneens zes jaar cel op, na een eis van acht jaar.

Promes werd vorig jaar veroordeeld tot anderhalf jaar cel voor een steekpartij op een feest in Abcoude. Deze zaak loopt nog in hoger beroep. In een civiele procedure bepaalde het hof vorige week dat Promes het slachtoffer, een (andere) neef van de voetballer, een schadevergoeding moet betalen. De hoogte daarvan staat nog niet vast.

 

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties