Tyson Fury nu al klaar met pensioen, richt pijlen op Derek Chisora

Sport
Tyson Fury nu al klaar met pensioen, richt pijlen op Derek Chisora
Sport

Tyson Fury nu al klaar met pensioen, richt pijlen op Derek Chisora

Tyson Fury nu al klaar met pensioen, richt pijlen op Derek Chisora

Voor het oog van 90.000 fans maakte Tyson Fury in het Wembley stadion onlangs bekend dat hij zijn laatste bokspartij had gevochten. Her gevecht tegen Dillian Whyte was de laatste. Maar zoals wel vaker in de bokswereld was Tysons pensioen van korte duur.

Nieuwe uitdaging

De beste bokser van het moment maakt een comeback. In een video op social media zegt de 2,06 meter lange en 33 jaar oude Tyson Fury dat hij zin heeft in een nieuwe uitdaging. "Ik heb besloten om opnieuw te gaan boksen omdat ik de eerste zwaargewicht kan worden die twee trilogieën op zijn naam kan zetten - een met Deontay Wilder en een met Derek Chisora," aldus Tyson.

In 2011 en 2014 wist hij al eens van Chirosa te winnen, waarmee hij het dus waarschijnlijk acht dat hij de derde partij ook op zijn naam gaat zetten.

Rammelpensioen 

Voor de meeste boksfans komt dit absoluut niet als een verrassing. In 2015 ging de Britse beuker ook al eens met pensioen, om daarna nog een aantal geweldige partijen tegen onder meer Wladimir Klitschko en Deontay Wilder te boksen. Daarnaast probeerde hij na zijn laatste partij in april meteen al een gevecht tussen UFC-kampioen Francis Ngannou en hemzelf te promoten.

Of die crossover tussen boksheld Fury en UFC-barbaar Ngannou er ooit gaat komen is overigens nog maar de vraag. UFC-voorzitter Dana White schijnt er niet voor open te staan.

Hieronder de video waarin Tyson zijn comeback aankondigt. Ook stelt hij zijn nieuwe trainer Isaac lowe aan de wereld voor. "Isaac geeft me altijd ontzettend veel informatie en kent me beter dan wie dan ook", aldus de Britse bokskampioen.

Bekijk hieronder het tweede gevecht tussen Tyson Fury en Derek Chisora.

 

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties