Formule 1-zender Viaplay 'technisch failliet'

Streaming
Formule 1-zender Viaplay 'technisch failliet'
Streaming

Formule 1-zender Viaplay 'technisch failliet'

Formule 1-zender Viaplay 'technisch failliet'

F1-zender Viaplay heeft eindelijk de langverwachte kwartaalcijfers gepresenteerd. Het financiële plaatje onthult een situatie die ernstiger is dan verwacht, met het mediabedrijf in een slechtere staat dan voorzien. De grote vraag is nu: wat betekent dit voor de F1-rechten in Nederland?

Struikelblokken en verlies

Projecten in de Britse en Amerikaanse markten mislukten, wat leidde tot een forse daling van het aandeel op de Zweedse beurs. Het management hield de exacte schade verborgen, maar moest uiteindelijk de tegenvallende cijfers bekendmakem. Viaplay noteerde een nettoverlies van ongeveer 693 miljoen Zweedse kroon, omgerekend circa 60 miljoen euro. Ondanks omzetgroei balanceert het bedrijf op de rand van de afgrond. Een ingrijpende herstructurering en herfinanciering zijn in gang gezet, waaronder nieuwe afspraken over miljardenschulden en het afschrijven van leningen.

Kapitaalinjectie

Een essentiële stap is een kapitaalinjectie door meer aandelen uit te geven. Bestaande aandeelhouders, waaronder Canal+ en investeringsbedrijf PFF, hebben hun belang in Viaplay Group vergroot. Marktanalist Jean Paul van Oudheusden laat aan BNR weten dat de waarde van het bedrijf op de beurs slechts de helft is van de uitgegeven aandelen, wat duidt op een technisch failliet.

Gaat Viaplay failliet?

Volgens Van Oudheusden is de herstructurering en aandelenuitgifte onvoldoende om Viaplay te redden. Zonder steun van nieuwe investeerders en de goedkeuring van obligatie- en aandeelhouders blijft de toekomst onzeker. Duidelijkheid hierover wordt pas volgend jaar verwacht. Viaplay rapporteert wel positieve ontwikkelingen in Scandinavië en Nederland. Het bedrijf ligt op koers om de doelen voor 2023 in deze regio's te behalen. Max Verstappen zien racen kan voorlopig dus nog steeds bij de streamingdienst.

 

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties