Ijzersterke Kylian Mbappé brengt Frankrijk naar kwartfinale

Voetbal
Voetbal

Kylian Mbappé en Olivier Giroud brengen Frankrijk naar de kwartfinale. Het land wint met 3-1 van Polen door twee geweldige doelpunten van Mbappé.

Frankrijk stuur Polen vrij gemakkelijk naar huis. Het land met sterspelers zoals Dembélé, Griezmann en Mbappé wint met 3-1 van Rzeczpospolita Polska. Giroud scoorde in de 44e minuut de eerste doelpunt voor Frankrijk. Mbappé prikte daarna twee keer op het goal waar Poolse keeper Wojciech Szczęsny geen enkele kans had.

Bijzondere penalty Polen

In de laatste minuut kreeg Polen nog een penalty vanwege hands in het zestienmetergebied. Lewandowski nam de strafschop, maar Lloris hield 'm tegen. Echter stond de Franse keeper niet op zijn lijn waardoor de penalty opnieuw moest. Dit keer raakte Lewandowski wel, maar dat maakte niks meer uit.

Frankrijk speelt op 10 december om 20:00 in de kwartfinale. Tegen wie ze moeten spelen hangt af van de wedstrijd van vanavond. Het wordt of Engeland of Senegal.