Het vermogen van Peter Gillis: Massa is kassa

Achtergrond
Het vermogen van Peter Gillis: Massa is kassa
Achtergrond

Het vermogen van Peter Gillis: Massa is kassa

Het vermogen van Peter Gillis: Massa is kassa

Zit er echt geen rem op het vermogen van Peter Gillis of kampt de campingeigenaar juist met schulden vanwege alle dwangsommen die hem de laatste tijd om de oren vliegen? We hebben uitgezocht hoeveel geld de ster van realityserie Familie Gillis: Massa is Kassa nou echt heeft.

De beroemde Nederlandse vastgoedondernemer Peter Gillis werd geboren in het Brabantse dorpje Luyksgestel in 1962. Hij groeide op in een groot gezin van acht kinderen en ronde na zijn middelbare schooltijd de slagersvakschool af. Zijn wens om zelf een bedrijf op te zetten was echter altijd aanwezig.

Zo begon de carrière van Peter Gillis 

Eind jaren tachtig werd in Asten de Camping Oostappen geveild en samen met zijn ouders, eigenaren van Camping Kampzicht in Rijen, doet Peter Gillis het hoogste bod. De camping staat tegenwoordig bekend als Prinsenmeer en trekt jaarlijks vele gasten. Dit was het begin van Gillis' carrière als recreatieondernemer. Inmiddels bezit Peter meer dan 35 vakantieparken en resorts door heel Nederland en België, met in totaal meer dan 10.000 vakantiewoningen en kampeerplaatsen.

De kinderen van Peter Gillis

Het imperium van Peter Gillis is mede te danken aan de bijdrage van zijn kinderen. Het bedrijf Oostappen Vakantieparken kan worden beschouwd als een familiebedrijf aangezien alle kinderen belangrijke posities bekleden. De 26-jarige Mark vervult de rol van operationeel manager terwijl Inge, zijn 26 jaar oude dochter, directie-assistent is en Ruud, de 29-jarige zoon, projectmanager mag zijn. Met deze juiste personen op de juiste plekken zal Oostappen Vakantieparken naar verwachting in de komende jaren nog harder kunnen groeien.

Peter Gillis huisvest arbeidsmigranten

Ondanks dat Gillis vaak in de media verschijnt, is hij niet vrij van controverse. Hij heeft in het verleden kritiek gekregen vanwege mogelijke misstanden op zijn vakantieparken en beschuldigingen van belastingontduiking. Hij zou tegen de afspraken met diverse gemeentes in arbeidsmigranten huisvesten, wat hem recent op een aantal dwangsommen kwam te staan. Gillis heeft deze beschuldigingen altijd ontkend en beweert dat hij zich altijd aan de wet houdt.

De autoverzameling van Peter Gillis

Peter Gillis heeft een flamboyante en excentrieke persoonlijkheid en staat bekend als vastgoedmagnaat en ondernemer. Hij besteedt graag zijn verdiende geld aan weelderige zaken, zoals een indrukwekkende collectie auto's waaronder een Ferrari, Mercedes, Porsche en Rolls-Royce, meerdere buitenlandse vakantiewoningen en een groot landhuis in Nederland. Gillis organiseert graag feestjes en geniet van luxe reizen en vakanties. Bovendien investeert hij zijn geld in vastgoedprojecten in het buitenland en is hij actief als investeerder.

Villa Peter Gillis

Peter Gillis heeft momenteel zijn tijdelijke onderkomen gevonden in een zeer luxe villa in Neerpelt. Deze villa heeft jarenlang leeggestaan, maar Peter is momenteel bezig om het helemaal up-to-date te maken en ziet dit naar eigen zeggen als een goede investering. De villa heeft de allure van het Witte Huis en staat op een perceel van 5.872 m² met een woonoppervlak van circa 2.400 m². Tijdens de bouw is er alleen gebruik gemaakt van de allerbeste materialen, waardoor het kwaliteitsniveau volgens Gillis ongekend hoog is.

Hoe rijk is Peter Gillis anno 2023?

De dossiersnuffelaars van Quote hebben berekend dat zijn bezittingen momenteel goed zijn voor 85 miljoen euro. Dit is een optelsom van zijn aandeel in de vakantieparken, zijn vastgoedprojecten en diverse kostbare bezittingen zoals auto's, campers en een imposante verzameling klassieke Harley-motoren. Per jaar verdient de campingbaas zo'n 5 miljoen euro, wat neerkomt op een maandsalaris van 450.000 euro.

Wanneer komt Peter Gillis (Massa is Kassa) weer op tv?

Het tiende seizoen van Massa is Kassa wordt vanaf dinsdag 23 mei uitgezonden op SBS6. Nicol Kremers, de ex-vriendin van Peter, zal niet langer te zien zijn. Wel is de voice-over nog altijd in handen van mede-Brabander Frank Lammers.

 

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties