Dit geldbedrag pakt Michael van Gerwen als hij de WK-finale wint

Achtergrond
Dit geldbedrag pakt Michael van Gerwen als hij de WK-finale wint
Achtergrond

Dit geldbedrag pakt Michael van Gerwen als hij de WK-finale wint

Dit geldbedrag pakt Michael van Gerwen als hij de WK-finale wint

Michael van Gerwen is in absolute topvorm en staat vanavond in de finale van het WK Darts, waar hij het opneemt tegen Engelsman Michael Smith. Maar wat verdien je daar eigenlijk mee, een beetje pijltjes richting een rond bord gooien? Hou u vast, want de bedragen zijn niet mals.

Darten is in Nederland onverminderd populair. Ooit in Nederland grootgemaakt door Raymond van Barneveld en Co Stompé, tegenwoordig is het Michael van Gerwen die de eer van ons land hoog houdt. Het PDC WK Darts wordt, net als Formule 1, uitgezonden op Viaplay en dat laat wel zien dat er veel geld omgaat in deze wereld.

Wat verdient Michael van Gerwen?

In het PDC WK Darts zijn de bedragen die darters kunnen winnen niet mals. Wie mag deelnemen, mag meteen 7.500 pond op zijn rekening bijschrijven. Een overwinning in de eerste ronde is goed voor 15.000 pond, bij de volgende winstpartij sleep je 15.000 pond in de wacht, waarna het bedrag al oploopt naar 25.000 pond. Wie vervolgens de kwartfinale weet te winnen mag nog eens 50.000 pond bijschrijven.

De halve finale daarna goed voor 100.000 pond en als Van Gerwen vanavond tegen Smith weet te winnen in de WK-finale staat de teller op een forse 500.000 pond, wat vandaag de dag omgerekend 567.845 euro is. De verliezer van de finale gaat naar huis met 200.000 pond. Niet slecht, voor een kroegsport!

Michael van Gerwen - een overzicht van zijn carrière

Michael van Gerwen, ook bekend als Mighty Mike, is een professionele darter uit Nederland die talrijke toernooien en prijzen heeft gewonnen sinds hij professioneel begon te spelen in 2006. Hij is momenteel nummer 1 op de wereldranglijst door de Professional Darts Federation (PDC). Van Gerwen wordt toegeschreven aan een revolutie in het darten en zijn enthousiasme en vaardigheid hebben hem een grote schare fans opgeleverd in heel Europa en daarbuiten.

Van Gerwen werd geboren op 25 april 1989 in Boxtel, Nederland. Als jonge jongen was hij al gepassioneerd door darts. Op slechts 13-jarige leeftijd won hij zijn eerste toernooi en werd al snel opgemerkt door enkele van de beste darters van het land. Het duurde niet lang voordat hij op 16-jarige leeftijd het professionele competitieniveau bereikte.

PDC-tijdperk

In 2008 werd Van Gerwen een van de jongste spelers ooit die een European Tour evenement won. Dit was de start van zijn carrière en hij won nog vele andere titels, waaronder alleen al acht grote PDC-kampioenschappen tussen 2013 en 2016. Gedurende deze tijd behaalde Van Gerwen ook verschillende wereldrecords voor hoogste scores zoals het behalen van 9-dart finishes in zowel singles wedstrijden als team evenementen.

Video: Van Gerwens 9 darter:

The Masters

Van Gerwen is consequent een van de topspelers in de sport sinds 2012 toen hij voor het eerst steeg naar #2 in de World Rankings. Hij bereikte uiteindelijk de eerste plaats nadat hij in 2017 zowel The Masters als The Grand Slam of Darts kampioenstitels back-to-back won. Zijn succes heeft zich voortgezet in 2021 waar hij volgens de PDC ranglijst nog steeds stevig op nummer 1 staat!

De populariteit van Van Gerwen is niet beperkt tot Europa; zijn fans zijn verspreid over de continenten met nog meer supporters via zijn verschillende social media accounts waaronder een officiële Twitter pagina (@MvG180) met meer dan 400K volgers! Bovendien streamt Van Gerwen regelmatig wedstrijden op Twitch waardoor fans over de hele wereld hem live vanuit hun eigen huis kunnen zien spelen!

Het is geen wonder dat Michael van Gerwen snel is uitgegroeid tot een van de meest populaire dartspelers wereldwijd; hij beschikt niet alleen over ongelooflijke vaardigheden, maar ook over een aanstekelijk enthousiasme voor wat hij doet, wat mensen naar hem toe blijft trekken. Met nog meer prestigieuze titels binnen handbereik voor Mighty Mike, lijkt het erop dat we nog niet alles gezien hebben van deze fenomenale darter!

Michael van Gerwen vermogen

In zijn carrière heeft Michael van Gerwen inmiddels een geschat vermogen van 9,2 miljoen euro bij elkaar gegooid.

 

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties