Man Rens Kroes meteen de cel in gegooid na hoger beroep

Misdaad
Man Rens Kroes meteen de cel in gegooid na hoger beroep
Misdaad

Man Rens Kroes meteen de cel in gegooid na hoger beroep

Man Rens Kroes meteen de cel in gegooid na hoger beroep

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft donderdag een onvoorwaardelijke celstraf van vier jaar geëist tegen Sid S, de man van foodblogger Rens Kroes. Hij werd in 2019 veroordeeld tot een gevangenisstraf van twee jaar omdat hij in 2016 een vrouw zou hebben verkracht, maar ging daartegen in hoger beroep.

Sid en Rens

Het gerechtshof in Amsterdam heeft S. in voorlopige hechtenis genomen, in afwachting van de uitspraak, die op 11 april dient. Het OM vroeg om onmiddellijke gevangenneming van S. omdat hij vluchtgevaarlijk zou zijn, aangezien hij heeft aangegeven in Ivoorkust te willen wonen. Met dat land heeft Nederland geen rechtshulpverdrag.

Donderdag werd S. niet bijgestaan door een advocaat. Gerald Roethof stond hem eerder bij, maar legde zijn werk vorig jaar neer.

Het hoger beroep zou eigenlijk in maart vorig jaar dienen, maar werd uitgesteld omdat de verdediging had gevraagd om getuigen te horen. Daarna zou het hoger beroep in december vorig jaar dienen, maar toen was het overlijden van de vader van S. kort voor de zitting de reden voor uitstel.

Wie is Rens Kroes?

Rens Kroes (1987) is een Nederlandse schrijfster, foodblogger en columniste. Ze is vooral bekend om haar focus op gezonde en biologische voeding. Ook is ze de jongere zus van model Doutzen Kroes. Haar grootouders hadden een biologisch boerenbedrijf en haar moeder is voedingsdeskundige.

Naast haar achtergrond in sociaalpedagogische hulpverlening heeft Kroes zich ook op de muziekwereld gericht, maar uiteindelijk vond ze haar roeping in de wereld van voeding en gezondheid. Ze startte een eigen bedrijf annex blog waar ze recepten en voedingsadviezen deelt. Mede dankzij de bekendheid van haar zus kreeg haar blog veel aandacht.

© ANP

 

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties