Volkswagen presenteert elektrische Passat: ID7

Hebben
Volkswagen presenteert elektrische Passat: ID7

Volkswagen presenteert elektrische Passat: ID7

Volkswagen presenteert elektrische Passat: ID7

Na de ID3, ID4, ID5 en ID Buzz is het tijd voor een slagschip: maal kennis met de Volkswagen ID7. Een Passat, maar dan zonder verbrandingsmotor.

ID7 range: 700 km

Volkswagen heeft de technische specificaties van zijn nieuwste elektrische model, de ID7, nog niet vrijgegeven, maar wat we wel weten is dat het bereik van deze auto veelbelovend is. Zo belooft Volkswagen een actieradius tot maar liefst 700 kilometer op één acculading. De auto staat op een versie van het modulaire MEB-platform en we verwachten dat er ook andere pakketten beschikbaar komen in de productieversie. Passat.

ID7: het interieur

Wanneer je naar het interieur kijkt zal je merken dat dit voornamelijk bekend voorkomt als je al vertrouwd bent met andere ID-modellen zoals de ID3, 4 en 5. Wat wel anders is dan gebruikelijk is hoe Volkswagen gekozen heeft voor een andere ventilatieopening die visueel over de gehele breedte van het dashboard loopt en elektrisch aangestuurd kan worden om lucht te waaien naar specifieke plekken in het interieur. Daarnaast maakt Volkswagen ook gebruik van een intelligent klimaatregelsysteem waarbij rekening word gehouden met verschillende factoren zoals stand van de zon om optimaal te koelen of verwarmen.

Volkswagen presenteert elektrische Passat: ID7

Het infotainmentscherm meet 15 inch en achter stuurwiel vind je een digitaal instrumentarium dat slechts noodzakelijke informatie laat zien. Omdat dit relatief plat is ingebouwd past dit goed binnen de ventilatiestrook in het dashboard.

Betekent dit de dood voor de reguliere Passat?

De Volkswagen ID7 hoort bij tien nieuwe elektrische modellen die Volkswagen tot 2026 op de markt brengt, waaronder ook een compacte cross-over variant. Het merk benadrukt dat de ID7 niet als opvolger fungeert voor hun Passat model; er word gewoon weer een nieuwe generatie gemaakt hiervan.

De productie ervan vind plaats in Emden en begin dit jaar word de auto daadwerkelijk gepresenteerd voor Europese markten.

 

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties