Deze celstraf eist het OM tegen voetvaballer Quincy Promes

Misdaad
Deze celstraf eist het OM tegen voetvaballer Quincy Promes
ANP
Misdaad

Deze celstraf eist het OM tegen voetvaballer Quincy Promes

Deze celstraf eist het OM tegen voetvaballer Quincy Promes
ANP

Het Openbaar Ministerie heeft woensdag voor de rechtbank in Amsterdam negen jaar gevangenisstraf geëist tegen profvoetballer Quincy Promes voor zijn betrokkenheid bij de grootschalige smokkel van cocaïne via de haven van Antwerpen.

Promes ondergedoken

De 32-jarige Promes was niet bij zijn proces aanwezig. De oud-Ajacied speelt momenteel voor Spartak Moskou. Het OM heeft tevergeefs geprobeerd hem naar Nederland te krijgen. Door zijn afwezigheid heeft Promes niet kunnen uitleggen "hoe zo'n succesvolle voetballer zich zo diep in de criminaliteit heeft laten zuigen", aldus de officier van justitie. Promes had volgens het OM contacten met grote drugshandelaren, onder wie Piet W.

Tegen medeverdachte Marylio V. (32) uit Purmerend eiste het OM acht jaar. Hij is een (ver) familielid van Promes en zit sinds april vorig jaar vast. Beide mannen hebben een "cruciale, aansturende en coördinerende rol" gespeeld bij de smokkel, aldus het OM. Promes zou er bovendien fors financieel in hebben geïnvesteerd. Hij stond daarmee een tree hoger dan V.

650 kilo coke

De invoer vond eind januari 2020 plaats. Via de Westerschelde liep een containerschip binnen, dat afmeerde in de haven van Antwerpen. De smokkelaars konden een partij van 650 kilo coke van boord halen en naar een loods in de buurt van de haven vervoeren. De douane onderschepte een andere partij, van ruim 712 kilo, op hetzelfde schip. Beide partijen waren verborgen in een lading zakken zeezout, afkomstig uit Brazilië. Het bewijs tegen de twee verdachten bestaat vooral uit een forse hoeveel onderschepte cryptoberichten.

 

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties