Dit is wat we weten over Fouad L, de schutter van Rotterdam

Misdaad
Dit is wat we weten over Fouad L, de schutter van Rotterdam
Misdaad

Dit is wat we weten over Fouad L, de schutter van Rotterdam

Dit is wat we weten over Fouad L, de schutter van Rotterdam

Op 27 september schoot de 32-jarige Fouad L drie mensen in Rotterdam dood. Hij blijkt een bekende te zijn van justitie, want in een dringende mail uitte het OM eerder al zijn zorgen over de Erasmus-schutter.

 Zorgwekkend gedrag en veroordelingen

De e-mail (screenshots hier) belichtte niet alleen L.'s veroordeling voor dierenmishandeling, maar ook zijn alarmerende gedrag. Hij werd beschreven als iemand die halfnaakt in de tuin lag, hard schreeuwde, lachte en tekenen van psychotisch gedrag vertoonde.

Extremistische afbeeldingen

Bij het doorzoeken van zijn telefoon stuitte het OM op beelden van mensen die met messteken om het leven werden gebracht, evenals nazistische en rechtsextremistische afbeeldingen. L.'s bekentenissen over zijn alcoholverslaving en depressies kwamen ook aan het licht. Het OM heeft de authenticiteit van de e-mail bevestigd, die L. zelf op het anonieme webforum 4Chan heeft gepost (mirror). Hij uitte zijn frustratie over de beschuldigingen van dierenmishandeling waarvoor hij deels werd vrijgesproken.

Motief nog steeds een raadsel

Het blijft onduidelijk of L.'s vermeende acties voortkwamen uit woede tegenover zijn opleiding en buurvrouw, die hem mogelijk heeft aangegeven voor dierenmishandeling. De politie blijft dit scenario onderzoeken.

Fouad L. klaagde over opleiding en ontslag

Op 4Chan uitte L. zijn ongenoegen over zijn opleiding en beweerde dat hij was gesaboteerd. Hij beschuldigde docenten ervan hem aan het lijntje te houden en heimelijk te hopen dat hij zou zakken voor zijn examens. Hij uitte ook zijn frustratie over zijn ontslag en de eis van zijn werkgever om zijn diploma te behalen. In een bericht op het forum riep L. zijn "broeders met asperger" op om werkloos en zonder opleiding te blijven, bewerend dat de hele wereld hen haat. Hij sloot zijn bericht af met een sombere noot: "De dood aan normies".

Slachtoffer ziekenhuis is 43-jarige huisarts

Het slachtoffer van het tragische schietincident in het Erasmus MC is geïdentificeerd als de 43-jarige huisarts en praktijkdocent uit Rotterdam, Jurgen Damen. Hij laat een echtgenote en dochter na. Zijn collega's van de huisartsenpraktijk in Katendrecht zijn diep geschokt. "Dit is een enorme schok voor de gehele regio," klinkt het.

In 2010 begon Damen zijn carrière als huisarts in Rotterdam. De laatste vijf jaar was hij verbonden aan het Gezondheidscentrum Katendrecht in Rotterdam-Zuid, waar hij twee dagen per week spreekuur hield. Sinds 2013 was hij ook werkzaam bij het Erasmus MC, waar hij onder andere de functies van universitair docent en hoofd Practicum klinische vaardigheden bekleedde.

Update: volledige naam is bekend: Fouad Lakhlili

 

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties