Openbaar Ministerie brengt details over slachtpartij Richard K. naar buiten

Misdaad
Openbaar Ministerie brengt details over slachtpartij Richard K. naar buiten
Misdaad

Openbaar Ministerie brengt details over slachtpartij Richard K. naar buiten

Openbaar Ministerie brengt details over slachtpartij Richard K. naar buiten

Het Openbaar Ministerie verdenkt de 50-jarige man uit Klazienaveen die dinsdag werd aangehouden na een geweldsincident in Weiteveen van twee moorden. Een 44-jarige vrouw en een 38-jarige man kwamen om het leven. Volgens het OM is er excessief geweld gebruikt en gebruikte de dader meerdere wapens. Hij zou hebben gehandeld met voorbedachten rade, aldus het OM.

Observatie

Het incident, waarbij ook werd geschoten, was op dinsdagochtend op de Bargerweg in het Drentse dorp. De slachtoffers werden gevonden in een auto en in de buurt van een woning. De verdachte werd kort na het incident aangehouden. De rechter-commissaris van de rechtbank Noord-Nederland heeft besloten dat de man twee weken langer in de cel blijft. Ook wordt hij voor observatie opgenomen in het Pieter Baan Centrum.

Korte afstand

Volgens het OM is de vrouw van korte afstand doodgeschoten. De man is op meerdere manieren letsel toegebracht. "Hij is beschoten, gestoken en geslagen", aldus het OM in een verklaring. Van het gebruikte geweld zijn mensen deels getuigen geweest, onder wie de zoon van de twee slachtoffers.

Wapenvergunning

De verdachte was in bezit van een wapenvergunning. Het OM onderzoekt welke wapens hij mocht hebben en of die gebruikt zijn.

Na het gebeuren verschenen twee video's op sociale media, in de ene zegt een man dat er "iets heel ergs is gebeurd" en dat hij "de rest van zijn leven de bak in zal gaan". In de andere video verklaart een vrouw dat haar man "helemaal is doorgedraaid".

De man had een langlopend conflict met de slachtoffers. Verschillende media meldden dat dat draait om de verkoop van een huis. De politie had het laatste jaar meerdere meldingen en enkele aangiften ontvangen van zowel de verdachte als de slachtoffers. Die gingen over overlastgevend of strafbaar gedrag. Details daarover kan het OM niet geven, zo wordt vrijdag gesteld.

© ANP

 

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties