Bekende Nederlandse darter op 35-jarige leeftijd overleden

Nieuws
Bekende Nederlandse darter op 35-jarige leeftijd overleden
Nieuws

Bekende Nederlandse darter op 35-jarige leeftijd overleden

Bekende Nederlandse darter op 35-jarige leeftijd overleden

De dartwereld is in rouw na het overlijden van de Nederlandse darter Toon Greebe op slechts 35-jarige leeftijd. Greebe, afkomstig uit Den Bosch, was een opmerkelijke figuur in de dartwereld en liet een onuitwisbare indruk achter.

Veelbelovende start

Toon Greebe begon zijn professionele dartscarrière met veel belofte. Hij kwalificeerde zich voor het WK darts in 2008 en 2010. Tijdens deze toernooien nam hij het op tegen grootheden zoals Peter Manley en drievoudig wereldkampioen John Part. Zijn debuut op het EK was in 2009 tegen niemand minder dan Phil Taylor, na een jaar waarin hij twee kwartfinales van het Players Championship bereikte. Greebe's talent was onmiskenbaar; hij versloeg zelfs zijn goede vriend Michael van Gerwen en bereikte de laatste 16 van een ProTour-evenement in 2012.

   

Tegenslagen 

Helaas werd Greebe geconfronteerd met ernstige gezondheidsproblemen. In een tragische wending moest hij zowel zijn rechtervoet als later zijn linkerbeen laten amputeren. Ondanks deze tegenslagen toonde Greebe een ongelooflijke veerkracht. Na de amputatie van zijn rechtervoet in 2017 keerde hij terug naar de dartwereld en nam deel aan de WDF Polish Open in 2019. Zijn doorzettingsvermogen was inspirerend, en in januari 2020 bereikte hij zelfs de eindfase van de PDC Qualifying School.

Legacy

Het verdrietige nieuws van Greebe's overlijden werd bevestig door de PDC, die haar medeleven betuigd aan zijn familie en vrienden. Toon Greebe zal herinnerd worden als een getalenteerde darter, maar vooral als een inspirerend individu die ondanks tegenslagen bleef strijden.

 

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties