Bitcoin knalt omhoog en is ineens meer dan 32.000 euro waard

Nieuws
Bitcoin knalt omhoog en is ineens meer dan 32.000 euro waard
Nieuws

Bitcoin knalt omhoog en is ineens meer dan 32.000 euro waard

Bitcoin knalt omhoog en is ineens meer dan 32.000 euro waard

Bitcoin heeft onlangs een indrukwekkende stijging van 10% laten zien, waarmee het de grens van 34.253 dollar overschreed. Maar wat zit er achter deze plotselinge opmars?

De kracht van ETF's

De financiële wereld zoemt van de geruchten dat de Securities and Exchange Commission (SEC) wellicht groen licht zal geven voor de lancering van een Bitcoin exchange-traded fund (ETF). Dit is niet zomaar een fonds; het biedt beleggers de kans om te profiteren van crypto zonder de munten zelf te bezitten.

Waarom ETF's een game-changer zijn

Investeren in een ETF kan aantrekkelijker zijn dan direct in cryptomunten te duiken. Waarom? Het spreidt de risico's. En in een wereld waar volatiliteit koning is, kan dat net het verschil maken.

Een tweede kans voor Grayscale?

Grayscale Investments kreeg eerder een 'nee' te horen van de SEC voor hun ETF-aanvraag. Maar een recente gerechtelijke beslissing heeft die afwijzing teruggedraaid. Dit kan de deur openen voor andere grote spelers zoals ARK Investment, BlackRock en Fidelity.

Crypto-aandelen in de lift

Het is niet alleen Bitcoin dat profiteert. Aandelen van bedrijven als Coinbase Global en Marathon Digital zijn ook omhoog geschoten. Het lijkt erop dat de hele cryptosector een boost krijgt.

Is de cryptowinter voorbij?

Na een periode van stilstand in de cryptomarkt, is er hernieuwde hoop. Met de mogelijke goedkeuring van crypto-ETF's aan de horizon, kijken velen uit naar een nieuwe bloeiperiode voor digitale valuta.

 

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties