Carice van Houten weer aangehouden op de A12

Nieuws
Carice van Houten weer aangehouden op de A12
Nieuws

Carice van Houten weer aangehouden op de A12

Carice van Houten weer aangehouden op de A12

Actrice Carice van Houten maakt zich voor de zoveelste keer sterk voor de klimaatacties van Extinction Rebellion. Afgelopen mei werd ze gans natgespoten en aangehouden door de politie, en dit keer is ze weer de sjaak. De actrice werd vandaag voor de tweede keer aangehouden.

Klimaatcrisis

Met de actie op de A12 in Den Haag verzetten de klimaatactivisten van XR zich tegen subsidies voor fossiele brandstoffen. Op hun website leggen de protestanten uit: 'Honderden jaren van uitbuiting en vernietiging hebben ons aan de rand van de afgrond gebracht. Overal op de planeet verliezen mensen hun manier van leven, hun omgeving en hun leven. We hebben nog maar een paar jaar om de ergste gevolgen van de klimaatcrisis af te wenden, als we al niet te laat zijn. De zesde massa-uitsterving is begonnen. Wat we in de komende jaren doen zal de toekomst van het leven op aarde bepalen.'

Reacties

Carice werd door de politie weggevoerd en in een bus gezet. Naast haar was ook Sieger Sloot aanwezig bij de blokkade van Extinction Rebelellion, en deze werd eveneens aangehouden. Reacties onder de posts van Carice zijn gemengd. Sommigen vinden het goed wat ze doet, maar anderen vinden dat er ook een hypocriet randje aanzit. Carice vliegt zelf namelijk geregeld naar de Verenigde Staten. Zo luidt de top comment: 'Schaapjes op het droge door de filmindustrie en nu klagen over het milieu. Dàt is pas hypocriet'. Een andere top comment luidt: 'Ze is een beetje bijzonder maar ik kan het ook nog wel waarderen. Ze zet zich wel in voor het klimaat'.

Vrije dagen

Anderen zijn het er wel over eens dat demonstraties voor het klimaat goed zijn, maar niet op deze manier: 'Deze mensen hadden beter naar bejaardenhuizen kunnen gaan en gezellig met die mensen op stap gaan. Een stad bezoeken of gewoon een rondje door het park. DAN doen ze pas iets goeds. En voor al degene die de komende dagen dagelijks op de A12 gaan zitten; wat fijn dat jullie nog zoveel vrije dagen hadden bij jullie werkgever'.

 

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties