Cestmocro aangeklaagd door Israel-lobbyisten

Nieuws
Cestmocro aangeklaagd door Israel-lobbyisten
Nieuws

Cestmocro aangeklaagd door Israel-lobbyisten

Cestmocro aangeklaagd door Israel-lobbyisten

Een bekende organisatie (CIDI) heeft onlangs stappen ondernomen tegen een populair Instagramaccount en enkele van zijn volgers vanwege hun verontrustende en haatdragende opmerkingen. Deze opmerkingen waren specifiek gericht tegen een bepaalde gemeenschap.

Grote zorgen over online uitingen

Het betreffende Instagramaccount @Cestmocro heeft een aanzienlijk aantal volgers, voornamelijk jongeren. Onder de vele reacties op de posts van dit account bevonden zich verontrustende uitspraken zoals: “Hier is waar Hitler voor waarschuwde. Jammer dat hij zijn werk niet heeft afgemaakt”, “Hamas hamas alle joden aan de gas”, en “Hitler moest jullie volledig uitroeien, hij wist toen al wat voor zionisten jullie waren en zijn”. Deze uitspraken zijn niet alleen beledigend voor de betreffende gemeenschap, maar zijn ook schokkend en zetten aan tot haat en geweld.

Oproep tot juridische stappen

Er is een verzoek ingediend bij het Openbaar Ministerie om actie te ondernemen tegen de eigenaar van het Instagramaccount en degenen die deze haatdragende reacties hebben geplaatst. Er wordt gekeken naar mogelijke juridische stappen op basis van groepsbelediging, bedreiging en intimidatie. Daarnaast wordt onderzocht of het account offline kan worden gehaald vanwege de inhoud die in strijd is met de openbare orde.

 

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties