Club van Sinterklaas-piet veroordeeld tot 9 maanden celstraf

Misdaad
Club van Sinterklaas-piet veroordeeld tot 9 maanden celstraf
Misdaad

Club van Sinterklaas-piet veroordeeld tot 9 maanden celstraf

Club van Sinterklaas-piet veroordeeld tot 9 maanden celstraf

Tim de Zwart, ook wel bekend als de 'Hoge hoogte piet' uit de Club van Sinterklaas moest een aantal weken geleden voor de rechtbank verschijnen omdat hij misbruik maakte van zijn rol in de serie. De rechter heeft nu een uitspraak gedaan en hem veroordeeld tot een celstraf van 9 maanden, waarvan 6 voorwaardelijk.

Daden

De Zwart sprak vorig jaar namelijk af met een zeventien jarig meisje dat hij kende uit de kinderserie. Hij heeft bekend dat de twee elkaar bij de geslachtsdelen hebben gevoeld. De acteur boekte in juni 2022 een hotelkamer in Deventer. Hij en het slachtoffer hadden een afspraak om te ‘knuffelen’ waar het mogelijk tot seks zou komen, en volgens de Officier van Justitie had hij in ruil daarvoor een pikante video beloofd. Maar voor dit kon gebeuren werd hij samen met het meisje onderschept door de politie toen ze onderweg waren naar het hotel.

Foto's en video's

Blijkbaar stuurde het meisje hem ook meer dan 700 foto's en video's waarop ze seksuele handelingen verrichtte, deels in opdracht van de Zwart. Dit wordt door het OM geclassificeerd als kinderporno. Als het meisje niks stuurde dreigde de Zwart hun 'vriendschap' te beëindigen.

Niet de enige

Toen dit aan het licht werd gebracht, durfden er meerdere mensen naar voren te stappen, waaronder een voormalige leerling van Tim: 'Deze man was mijn drama docent op het Coornhert Lyceum, Heemstede. Tijdens deze lessen liet hij ons vreemde scènes spelen die seksueel getint konden zijn. Daarnaast maakte hij geregeld opmerkingen naar jonge meisjes van 13-16 jaar oud.' Een figurant van een film waar hij in meedeed beschreef hoe hij wat met haar wilde afspreken toen ze ook pas zeventien jaar oud was.

Straf

Naast zijn celstraf van 9 maanden heeft de Zwart ook een contactverbod met het slachtoffer opgelegd gekregen en moet hij zich verplicht laten behandelen.

 

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties