Dusan Tadic vertrekt per direct bij Ajax

Nieuws
Dusan Tadic vertrekt per direct bij Ajax
© BSR Agency
Nieuws

Dusan Tadic vertrekt per direct bij Ajax

Dusan Tadic vertrekt per direct bij Ajax
© BSR Agency

Het contract van Dusan Tadic liep bij Ajax nog tot en met 30 juni 2024, maar eindigt nu per direct. De club heeft meegewerkt aan het verzoek van de speler om de lopende arbeidsovereenkomst te ontbinden. Het vertrek van de Serviër zorgt voor de nodige opschudding in de Nederlandse voetbalwereld.

Echte leider

'Dusan heeft ons te kennen gegeven dat hij zijn lopende contract hier in Amsterdam wilde beëindigen', reageert Sven Mislintat, directeur voetbalzaken van Ajax. 'Sinds zijn komst heeft hij jaar in jaar uit laten zien hoe belangrijk hij was voor het team, zowel binnen als buiten het veld stond hij er als een echte leider. Wij hadden hem graag voor de club behouden, maar respecteren zijn wens en gunnen hem het allerbeste bij het vervolg van zijn carrière'.

Lastig

In een reactie laat Tadic weten dat het besluit om de club te verlaten ‘een hele lastige’ is geweest. 'Ik denk echter dat dit het goede moment is, ik heb het gevoel dat het niet alleen voor mij maar ook het beste voor de club is om een nieuwe start te maken'.

Niet definitief

Wel zegt hij dat het afscheid wat hem betreft niet definitief is. 'Ik blijf voor altijd Ajacied en hoop in de nabije toekomst in Amsterdam terug te keren in een andere rol, als trainer'. Mislintat bevestigt dat Ajax contact met Tadic heeft gehad over een vervolg van zijn carrière bij Ajax als trainer. 'We hebben hem laten weten dat de deur wat dat betreft zeker voor hem open blijft staan'.

Boegbeeld

De aanvoerder van Ajax groeide in de afgelopen vijf seizoenen uit tot een boegbeeld van de club. In een door de club gestuurd persbericht lichten Tadic en Ajax overigens niet de precieze oorzaken van het vertrek toe. Tadic was enthousiast over de vorige trainer John Heitinga, maar Ajax verving hem na het seizoen door Maurice Steijn. Zeker is dat Ajax vijf miljoen euro aan salaris uitspaart met het vertrek.

 

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties