Edwin van der Sar (52) kapt bij Ajax

Sport
Edwin van der Sar (52) kapt bij Ajax
Sport

Edwin van der Sar (52) kapt bij Ajax

Edwin van der Sar (52) kapt bij Ajax

De oud-international die zeven jaar geleden bij Ajax aantrad als grote baas van de Amsterdamse club houdt het voor gezien.

Bijzonder slecht seizoen

Van der Sar neemt zelf afscheid en vertrekt, nadat hij het afgelopen anderhalf jaar zwaar bekritiseerd werd in Amsterdam. Mede door het vertrek van Marc Overmars als directeur voetbalzaken en daarna hoofdtrainer Erik ten Hag, werd Van der Sar verantwoordelijk gehouden voor de sportieve ineenstorting van Ajax. Het afgelopen seizoen eindigde Ajax op de derde plaats na een nederlaag tegen FC Twente, wat resulteerde in het slechtste seizoen in veertien jaar tijd.

Doorgehakte knoop

Van der Sar heeft ervoor gekozen om geen extra onrust te veroorzaken terwijl Ajax nog steeds een kans had om zich te kwalificeren voor de Champions League. Echter, nadat ook die poging mislukte, heeft hij besloten om voor zichzelf de knoop door te hakken.

#SAROUT

Voorafgaand aan de wedstrijd tegen FC Utrecht nam Ajax afscheid van Maarten Stekelenburg. De algemeen directeur, Van der Sar, werd echter geconfronteerd met een striemend fluitconcert van een deel van de eigen aanhang en ook op social media werd #sarout steeds populairder. Het leek erop dat hij als enige verantwoordelijk werd gehouden voor het slechte seizoen dat Ajax doormaakte. Daarnaast kreeg hij de schuld van het tegenhouden van de komst van Peter Bosz, met wie hij in 2017 botste rond het vertrek van de trainer.

Reactie Edwin van der Sar op zijn vertrek: 

De oud keeper laat het volgende weten: "Na bijna elf jaar in de directie ben ik op. We hebben hele mooie dingen meegemaakt, maar het is ook een ongelooflijk zware periode geweest. Ik ben de mensen die ik tijdens mijn tweede carrière bij Ajax heb ontmoet en met wie ik heb samengewerkt erg dankbaar voor wat we hebben bereikt en beleefd. Ik heb nu behoefte om afstand te nemen, tot rust te komen en om andere dingen te gaan doen. Het voelt niet goed om de komende periode beslissingen te moeten nemen die over de toekomst van deze mooie club gaan. Vandaar mijn besluit om nu te stoppen."

 

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties