'Jaap van Dissel kreeg €750.000 van Stichting Open Nederland'

Nieuws
'Jaap van Dissel kreeg €750.000 van Stichting Open Nederland'
Nieuws

'Jaap van Dissel kreeg €750.000 van Stichting Open Nederland'

'Jaap van Dissel kreeg €750.000 van Stichting Open Nederland'

De 65-jarige Van Dissel, directeur van het Centrum Infectieziektebestrijding, zou in 2020 van Stichting Open Nederland een aanzienlijk geldbedrag hebben ontvangen. Het geld zou toen meteen zijn doorgesluisd naar een rekening op Aruba. FVD-kamerlid Gideon van Meijeren is er stellig over: "Van Dissel is corrupt tot op het bot."

De onthulling werd gedaan in de podcast van opiniemakers Erik de Vlieger en Yves Gijrath. Laatstgenoemde zegt een bankafschrift in handen te hebben "waaruit onomstotelijk blijkt dat er een betaling is gedaan aan Jaap van Dissel." Hoe veel precies? Nou, houdt u even vast: 750.000 euro. Wat hoogst opmerkelijk is is dat volgens Gijrath op dezelfde dag 400.000 euro naar een rekening op Aruba is overgeboekt.

Teststraten

Het geld is afkomstig van Stichting Open Nederland, dat aan het begin van de pandemie werd opgetuigd om de opzet van teststraten en het logistieke proces daarachter in goede banen te leiden.

Gijrath: "Wij willen gewoon weten, en ik vind echt dat de media hier in moet duiken, waarom wordt Jaap van Dissel betaald door een Belgische rekening van Stichting Open Nederland? Dat kan de Rabobank ook gewoon bevestigen of het wel of niet zo is. Wij zien dat het gewoon echt een authentiek afschrift is. Ik vind het heel zorgelijk."

Uitzoeken

De precieze reden van de schenking is (nog) niet bekend. Dat moet nog worden uitgezocht. De podcastmaker heeft het rekeningnummer waar de zeven ton op is gestort. Als er zich serieuze onderzoeksjournalisten aandienen, is hij bereid om dit rekeningnummer aan hen te geven, zegt hij.

FvD'er Gideon van Meijeren meldt dat ze het aan het onderzoeken zijn waarom Jaap van Dissel zoveel geld kreeg.

De volledige podcast van Erik de Vlieger en Yves Gijrath is hieronder te beluisteren.

 

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties