Motoren die te veel herrie maken krijgen automatisch een boete

Nieuws
Motoren die te veel herrie maken krijgen automatisch een boete
Nieuws

Motoren die te veel herrie maken krijgen automatisch een boete

Motoren die te veel herrie maken krijgen automatisch een boete

Voor mannen en vrouwen met een minderwaardigheidscomplex is de motor natuurlijk het ultieme vehikel om te laten zien dat je op de sociale ladder des levens nooit echt ver bent gekomen. Hard optrekken met zo'n ding geeft natuurlijk een enorme kick, maar omwonenden en iedereen met meer dan twee hersencellen vind het bloedirritante apparaten.

Boetes

Zo ook de Franse overheid, die is beginnen met een proef waarbij in steden met motorfietsoverlast speciale camera's worden opgehangen. Deze units genaamd 'Medusa' hebben een 360 graden kijkhoek en vier microfoons om alle passerende tweewielers te controleren op snelheid, kenteken en geluid. Komt de uitlaatherrie boven de 90 decibel uit, dan wordt er volautomatisch een boete van 135 euro naar de motorrijder verzonden.

In de regio Saint-Forget is het een absolute uitkomst. In het rurale gebied passeren soms wel 500 motorfietsen per dag, waar de inwoners tabak van hebben. Volgens L’Automobile Magazine worden er geregeld tweewielers geregistreerd die 120 decibel aantikken. Een absolute hel voor alle betrokkenen.

Ook in Parijs komen steeds meer Medusa-installaties te hangen, in de hoop het er wat rustiger te krijgen. "Van te veel herrie worden mensen ziek. Om de gezondheid en kwaliteit van leven te verbeteren hangen we daarom deze camera's met microfoon op, waarbij boeten automatisch op de mat vallen," aldus de Franse politicus David Belliard.

Bekijk de werking van Medusa hieronder:

 

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties