Nederlandse boer krijgt forse straf voor afvaldumping

Nieuws
Nederlandse boer krijgt forse straf voor afvaldumping
Nieuws

Nederlandse boer krijgt forse straf voor afvaldumping

Nederlandse boer krijgt forse straf voor afvaldumping

Een 42-jarige boer uit Oost Gelre heeft van de rechtbank Arnhem een ​​taakstraf van 80 uur en een week voorwaardelijke celstraf gekregen. Ook moet de varkenshouders 3.600 euro betalen om een ​​deel van de snelweg schoon te maken.

De varkenshouder is op 28 juli betrapt nadat hij tijdens een protest een berg zaagsel, mest en stro bij de A18 Varsseveld had gedumpt.

"Dat zorgde voor een gevaarlijke situatie. Demonstreren is een grondrecht. En het is begrijpelijk dat de stikstofplannen veel emotie oproepen. Maar je overtreedt een grens als je gevaarlijke situaties creëert", aldus de aanklager.

Veroordeeld

Justitie eiste 100 uur taakstraf en twee weken proeftijd. Bij de rechtbank werd hij tot 80 uur taakstraf en een proeftijd van een week veroordeeld. De man gaf eerder toe dat hij het afval met een tractor zonder vergunning had gedumpt.

Hij was niet de enige campagnevoerder op de A18, maar hij wil niet zeggen met wie hij nog meer was. "Ik sta niet achter de actie, maar vond wel dat ik iets moest doen", aldus de varkenshouder bij de rechter. "Ik had een machteloos gevoel. Ik voel me bedreigd door wat er gaat gebeuren en maak me zorgen over de toekomst van mijn bedrijf en gezin," aldus de boer

Zowel het OM als de boeren hebben aangegeven de uitspraak van de rechtbank te accepteren en gaan daarom niet in beroep.

De man uit Gelre Oost werd als eerste veroordeeld voor boerengedrag. Morgen worden in Zwolle vijf mannen berecht. Ze zouden bierflesjes naar politie hebben gegooid tijdens een blokkade bij het distributiecentrum van Albert Heijn

 

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties