Rellende Mocro's vallen motoragent aan in Amsterdam

Nieuws
Rellende Mocro's vallen motoragent aan in Amsterdam
Nieuws

Rellende Mocro's vallen motoragent aan in Amsterdam

Rellende Mocro's vallen motoragent aan in Amsterdam

Marokko versloeg van Canada op het WK dus werden Nederlandse pleinen andermaal overspoeld met fans die maar op één ding uit waren: rellen en escalatie. Straathyena's met een laag voorhoofd die niet snappen dat ze het verpesten voor zichzelf en hun niffo. Bewijsstuk #456: een roedel 'fans' ziet een motoragent bij het Mercatorplein en laat 'm met duw- en trekbewegingen weten dat hij hier ongewenst is. Afgesloten met een Marokkaans gezegde die zich laat vertalen als 'ne*k je moeder'. All class.

Cultuurverrijking in optima forma:

 

Arrestaties

Dan nog even de eindscore. In de Haagse Schilderswijk zijn gisteravond zes mensen door de politie aangehouden. Twee van hen werden aangehouden voor gewelddadig gedrag en de rest voor het gooien van zwaar vuurwerk. Helaas raakte één agent gewond, al is onduidelijk hoe dat is gebeurd. De politie eiste dat mensen in het gebied vertrokken en stuurde vervolgens een mobiele eenheid erop af. Daarna werd de situatie rustiger.

In Amsterdam werd om 19.30 uur een noodbevel uitgevaardigd voor het Mercatorpleingebied. Aanvankelijk was het vrij gezellig, maar gaandeweg werd het vijandiger, zoals te zien in de video hierboven. De politie vroeg mensen te vertrekken en ontruimde vervolgens het plein toen sommigen dat weigerden. In de buurt van het plein werden ook een aantal arrestaties verricht.

Ondertussen vonden in Rotterdam - waar ME eerder op zondag moest ingrijpen - dit keer geen aanhouding plaats. Op het Kruisplein ontstonden verkeershinder en opstoppingen doordat feestende menigten stenen en vuurwerk naar politieauto's gooiden. De groep werd door ME uiteengedreven waarna de rust snel terugkeerde. Er werden vijf aanhoudingen verricht tijdens de nacht: vier voor vuurwerk en één voor openbare ordeverstoring.

Beschamend

Minister van Justitie Dilan Yesilgöz bekritiseerde degenen die geweld en vandalisme pleegden na de overwinning van Marokko op het WK tegen Canada en noemde het "beschamend".

Bron: @t.o276

 

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties