Sylvana Simons maakt een heel vreemd gebaar in de Tweede Kamer

Nieuws
Sylvana Simons maakt een heel vreemd gebaar in de Tweede Kamer
Nieuws

Sylvana Simons maakt een heel vreemd gebaar in de Tweede Kamer

Sylvana Simons maakt een heel vreemd gebaar in de Tweede Kamer

Tijdens een recent debat in de Tweede Kamer liepen de emoties hoog op tussen Sylvana Simons (BIJ1) en Joost Eerdmans (JA21). De twee politici, die bekendstaan om hun uiteenlopende standpunten, konden het niet eens worden over een controversiële leus betreffende het conflict in Gaza. Dan maar een middelvingertje, moet Simons gedacht hebben:

Bekijk de beelden hieronder:

   

'From the river to the sea, Palestine will be free'

De leus 'From the river to the sea, Palestine will be free' zorgde voor veel opschudding. Terwijl Stephan van Baarle van DENK de uitspraak gebruikte als een vrijheidskreet van het Palestijnse volk, zagen anderen, waaronder justitieminister Dilan Yesilgöz, het als een antisemitische uitspraak. Kamervoorzitter Vera Bergkamp besloot dat de leus niet meer in de Tweede Kamer gebruikt mocht worden.

Botsing tussen Eerdmans en Simons

Eerdmans bekritiseerde de leus en bestempelde het als jodenhaat. Simons daarentegen verdedigde de leus en benadrukte dat een rechter had geoordeeld dat het onder vrijheid van meningsuiting viel. Ze vroeg zich af waar Eerdmans de beschuldiging van 'oproepen tot jodenhaat' vandaan haalde. Volgens zowel Eerdmans als demissionair premier Mark Rutte was er echter wel degelijk sprake van antisemitisme.

Onverwachte reactie van Simons

In een opvallend moment tijdens het debat stak Simons haar middelvinger op naar Eerdmans. Deze actie werd later door Eerdmans op social media gedeeld met de opmerking: "Toxisch gedrag. Voel me onveilig."

 

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties