Wim de Bie op 83-jarige leeftijd overleden

Nieuws
Wim de Bie op 83-jarige leeftijd overleden
Nieuws

Wim de Bie op 83-jarige leeftijd overleden

Wim de Bie op 83-jarige leeftijd overleden

Treurig nieuws uit cabaretierland. Wim de Bie is op 83-jarige leeftijd in zijn woonplaats Den Haag overleden, zo maakt omroep VPRO bekend. Hij kampte de laatste jaren al met meerdere gezondheidsproblemen.

De VPRO laat in een verklaring weten: "Wat Wim de Bie voor onze omroep heeft betekend, als onderdeel van het duo Van Kooten en De Bie en als zelfstandig programmamaker, kan niet worden onderschat. Ook herdenken wij een zeer aimabele collega."

Nadenken en beschaving

VPRO-directeur Lennart van der Meulen voegt daar aan toe: "Voor meerdere generaties progressief denkende Nederlanders heeft Wim de Bie het geweten aangesproken. Hij deed altijd een appèl tot nadenken en beschaving, en niet achter de massa aanlopen. En dat met het unieke gevoel voor humor dat het werk van Van Kooten en De Bie kenmerkte."

De Bie werd bekend door zijn samenwerking met Kees van Kooten, met wie hij het legendarische Van Kooten en de Bie vormde. Ze werkten sinds 1963 samen.

 

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties