Ziggo wil Formule 1 weer in handen krijgen

Nieuws
Ziggo wil Formule 1 weer in handen krijgen

Ziggo wil Formule 1 weer in handen krijgen

Ziggo wil Formule 1 weer in handen krijgen

Wie dit jaar Formule 1 op de tv wil kijken is aangewezen op Viaplay, een nieuwe streamingdienst die de uitzendrechten van de autosportklasse van Ziggo wist af te pakken. Dit tot onvrede van talloze F1-kijkers die liever het commentaar van Olav Mol erbij hebben. Voor die mensen is er hoop, want in een recent interview met Ziggo Sport-chef Marcel Beerthuizen zegt hij dat ze alles op alles zetten om de F1 weer in handen te krijgen.

Bekijk het gesprek hieronder:

Viaplay opzeggen

Het is echter de vraag of dat een realistische doelstelling is. Viaplay heeft de rechten tot en met 2024 in handen, waarna Formula One Management (FOM) deze weer per veiling aan de hoogste bieder zal gunnen. De zakken van Ziggo moeten dus vrij diep zijn om Viaplay tegen die tijd te overtroeven. Tegelijkertijd regent het nog altijd klachten over het mindere commentaarniveau en de talloze technische haperingen bij de streamingdienst.

Miljoen abonnees 

Beerthuizen: "We zijn altijd op zoek naar premium content en willen het allerbeste van sport brengen. Sport die ook heel populair is bij mensen. Dat is Eredivisie voetbal, maar ook zeker Formule 1 bijvoorbeeld." Viaplay heeft ondertussen al 1 miljoen abonnees in Nederland, wat aangeeft dat de F1 een serieuze cashcow voor ze is die ze niet snel zullen opgeven.

 

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties