Mannen met een sportauto hebben een kleine jongeheer volgens dit onderzoek

Opmerkelijk
Mannen met een sportauto hebben een kleine jongeheer volgens dit onderzoek
Opmerkelijk

Mannen met een sportauto hebben een kleine jongeheer volgens dit onderzoek

Mannen met een sportauto hebben een kleine jongeheer volgens dit onderzoek

Wetenschappers claimen in een recent gepubliceerde studie dat mannen sportauto's aantrekkelijker vinden wanneer hen is wijsgemaakt dat hun jongeheer kleiner is dan gemiddeld. Klinkt allemaal als een hoax, maar het onderzoek heeft daadwerkelijk plaatsgevonden en kan HIER (pdf) worden teruggelezen. Dit is hoe ze het hebben gedaan.

It's a trap

Om dit te onderzoeken rekruteerde een team onder leiding van professor Daniel C. Richardson 200 Engelstalige mannen in de leeftijd van 18 tot 74 jaar. De deelnemers deden een aantal online opdrachten waarin ze feiten moesten onthouden tijdens het shoppen van verschillende producten. In de opdracht kregen deelnemers een uitspraak op het scherm te zien, gevolgd door een afbeelding van een product. Daarna werd gevraagd een schuifknop te verslepen om aan te geven hoe graag zij het product wilden hebben. Ten slotte kregen ze ofwel de oorspronkelijke uitspraak opnieuw te zien, ofwel een uitspraak die lichtelijk was gewijzigd, en werd gevraagd of die waar of onwaar was.

Tampeloeres 

Nu komt het lastige deel: in al deze vragen zaten uitspraken verstopt over de gemiddelde penisgrootte. Deze uitspraken werden gevolgd door een foto van een sportwagen. Hoewel de deelnemers werd wijsgemaakt dat deze uitspraken correct waren, was dat niet altijd het geval. Om te proberen het gevoel van eigenwaarde van de deelnemers te manipuleren, werd een deel van de groep verteld dat de gemiddelde grootte van een penis in erecte toestand 18 centimeter is, terwijl de rest te horen kreeg dat dit een magere 10 centimeter is.

Het daadwerkelijke gemiddelde ligt er tussenin. Het idee was dat mannen die te horen kregen dat de gemiddelde grootte meer is dan het in realiteit is zouden geloven dat hun eigen 'gereedschap' aan de kleine kant was, en het omgekeerde zou gelden voor degenen die te horen kregen dat het gemiddelde kleiner dan daadwerkelijk het geval is.

Link tussen sportauto's en kleine worsten

Bij het evalueren van de resultaten viel op dat mannen die werden wijsgemaakt dat hun roede kleiner dan gemiddeld waren, eerder geneigd waren sportauto's als zeer begeerlijk te beschouwen. Er was ook een effect van leeftijd, waarbij deze tendens veel sterker was bij mannen ouder dan 30 jaar. Aangezien de studie nog niet door vakgenoten is beoordeeld - een peer review ontbreekt - is het waarschijnlijk nog te vroeg om harde conclusies te trekken. Maar, zoals de auteurs in het artikel opmerken, het werk levert prikkelend bewijs dat er enige waarheid zou kunnen zitten in het oude gezegde dat mannen met sportauto's een kleine pielemuis hebben.

Wij vragen ons vooral af: zou Greta hier vanaf hebben geweten?

 

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties