Ali B gaat voor het eerst sinds het schandaal persvragen beantwoorden

Show & Tel
Ali B gaat voor het eerst sinds het schandaal persvragen beantwoorden
Show & Tel

Ali B gaat voor het eerst sinds het schandaal persvragen beantwoorden

Ali B gaat voor het eerst sinds het schandaal persvragen beantwoorden

Het lijkt erop dat Ali B, voor het eerst sinds het enorme The Voice-schandaal, de pers te woord wil staan. Eerst zal hij op 12 en 13 juni voor de rechter verschijnen, daarna staat hij open voor vragen vanuit de media. "Niet meer wegrennen."

Uitvechten 

Er is geen ontkomen meer aan voor Ali: op 12 en 13 juni moet hij voor de rechter komen als verdachte van twee verkrachtingen en een aanranding. Tot nu toe wist de rapper de pers feilloos te omzeilen en ook heeft hij nooit plaatsgenomen aan een talkshowtafel om zichzelf te verdedigen. Dat is erg verstandig, vindt zijn advocaat Bart Swier, zo laat hij weten in gesprek met Shownieuws.

"Ik ben eigenlijk ontzettend trots op mijn cliënt dat hij in die 2,5 jaar dat die zaak nu al speelt eigenlijk geheel buiten de media is gebleven, vanuit het idee dat we dit in de rechtszaal gaan uitvechten. Niet in de media, nergens anders'', aldus Bart.

Wegrennen voor pers

Als we Bart mogen geloven, zal Ali B na de rechtszaak niet direct de benen nemen of met een zonnebril op in een geblindeerde slee verdwijnen. “Zodra hij zijn verhaal heeft gedaan in de rechtszaal, zal hij ongetwijfeld vragen beantwoorden. Ik zal zeker niet tegen cliënten zeggen dat ze een zonnebril op moeten doen en dat ze voor de pers moeten wegrennen.”

Dat zou averechts werken, denkt Bart. “Dat lijkt me eigenlijk onverstandig. Sta even stil, beantwoord die vragen maar. Dat geeft denk ik een beter beeld dan hard voor de pers wegrennen.”

Desastreus

Volgens Bart is het een schandaal op zich dat de rechtszaak zo lang op zich laat wachten. “Dit had in een jaar afgerond kunnen zijn, afgerond moeten zijn. Het heeft uiteindelijk 2,5 jaar geduurd.”

Hij vervolgt: “Dat is desastreus, want je leven staat stil en dan zit je elke dag te bedenken wat die beschuldiging met je doet en hoe graag je je zou willen verweren. Hoe graag je ook een einde wil hebben aan die periode van onzekerheid.”

Uitspraak

Bart denkt dat Ali vlak na de zitting zal terugkeren naar zijn oude leventje. “Ik ga er absoluut van uit dat het daarmee klaar is. Dan is het aan de rechtbank of ze twee weken later uitspraak doen of er langer voor nodig hebben.”

Zelf heeft hij enorm veel hoop. “Ik ga ervan uit dat ze twee weken later uitspraak gaan doen.”

 

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties