Angela de Jong gaat voorlopig niet meedoen met Temptation Island

Show & Tel
Angela de Jong gaat voorlopig niet meedoen met Temptation Island
Show & Tel

Angela de Jong gaat voorlopig niet meedoen met Temptation Island

Angela de Jong gaat voorlopig niet meedoen met Temptation Island

TV-recensent Angela de Jong is niet te spreken over het uberranzige Temptation Island. In haar column voor het AD zegt ze: "Gewetenloze programmamakers gieten kandidaten vol met alcohol en manipuleren ze om over hun grenzen te gaan." Ze vindt dat het hoog tijd is dat er meer aandacht komt voor de mentale gevolgen voor de deelnemers.

Angela merkt op dat het opvallend stil is in medialand over de kwestie. "Hoort u het ook? Gewoon even stil zijn, de oren spitsen en luisteren. En dan.. Precies. Je hoort niks," grapt ze. Volgens Angela hebben negen oud-deelnemers zich al gemeld met psychische klachten.

Leedvermaak

Angela is kritisch over de rol van de kijkers. "De fans weten dat natuurlijk best, maar negeren dat vervelende stemmetje in hun hoofd, omdat ze hun portie leedvermaak belangrijker vinden," zegt ze. Ze vindt dat RTL en producent SimpelZodiak misbruik maken van de kandidaten en dat dit niet langer genegeerd kan worden.

Grenzen

Angela voorspelt dat er nog meer deelnemers zich gaan melden bij advocaat Sébas Diekstra. "Gewetenloze programmamakers deinzen er niet voor terug om kandidaten vol te gieten met alcohol en zo te manipuleren dat ze over hun grenzen gaan - het is walgelijk," zegt ze. Ze roept op tot meer bewustzijn en ethische verantwoordelijkheid van zowel de makers als de kijkers.

Efrain en Aylin

Efrain en Aylin, deelnemers aan Temptation Island 2022, beweren dat de programmamakers hen hebben gemanipuleerd en dat er gebrekkige begeleiding was, wat heeft geleid tot aanhoudende mentale problemen. Aylin onthult zelfs dat ze twee keer een zelfmoordpoging heeft gedaan. Na hun openhartige interview stapten nog eens zeven andere kandidaten naar advocaat Diekstra.

 

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties