Bekende Nederlandse actrice laat voorgevel verwijderen

Show & Tel
Bekende Nederlandse actrice laat voorgevel verwijderen
Show & Tel

Bekende Nederlandse actrice laat voorgevel verwijderen

Bekende Nederlandse actrice laat voorgevel verwijderen

De makers van Flikken Maastricht komen dit seizoen op de proppen met een gloednieuw personage: de non binaire Nico. Deze rol wordt vervuld door Thorn de Vries (27)."Ik ben zelf ook non-binair,'' vertelt Thorn in gesprek met Story.

"Ik ben blij met wie ik ben, maar ik heb wel een hele reis afgelegd. Het moeilijke is dat andere mensen het niet begrijpen of het misschien niet accepteren. Al heb ik wel het gevoel dat steeds meer mensen er in elk geval iets van weten en vragen stellen. Ik wist vijf jaar geleden zelf nog niet eens wat het was..."

Hé, ik ben ook zo

Het personage van Nico helpt mogelijk kijkers die nog in de knoop zitten met hun identiteit. "Op een gegeven moment legde iemand mij uit wat de term precies inhoud. Toen dacht ik: mijn hemel, dat ben ik. Dat is een heel belangrijk moment voor mij geweest. Ik hoop dat mensen zich in de rollen die ik speel kunnen herkennen, en misschien denken: hé, ik ben ook zo!"

Heel pijnlijke ingreep

De kersverse aanwinst van Flikken Maastricht-cast werd ruim 27 jaar geleden geboren als meisje, maar kon zich hier niet mee identificeren. Daarom onderging die een heftige ingreep. "Ik heb mijn borsten laten verwijderen. Dat was heel pijnlijk, maar gelukkig is dat alweer flink wat jaren terug."

Zichtbaar van non-binaire personen

De zichtbaarheid van non-binaire personen op tv neemt langzaam toe en Thorn mag zich onder één van de pioniers scharen die daaraan hebben bijgedragen. Het begon allemaal met een rol in tienerserie Spangas. “Ik werkte destijds als video-editor. Leuk, maar ook eentonig werk. Uren per dag zat ik in een hokje achter een scherm. Als kind speelde ik weleens met het idee acteur te worden, maar ik durfde nooit, was er te onzeker voor. Tot iemand me op een dag tagde in een Facebook-oproep: de makers van SpangaS zochten een non-binair persoon voor een non-binair personage. Acteerervaring was een pre, maar niet vereist. Dit kan ik, dacht ik, en voor ik het wist stond ik op de set,'' vertelt de Vries.

 

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN