Bridget Maasland werd gepest: 'Ik gooide mezelf van de trap af'

Show & Tel
Bridget Maasland werd gepest: 'Ik gooide mezelf van de trap af'
Show & Tel

Bridget Maasland werd gepest: 'Ik gooide mezelf van de trap af'

Bridget Maasland werd gepest: 'Ik gooide mezelf van de trap af'

Met een carrière als model en presentatrice zou je verwachten dat het Bridget Maasland altijd van een leien dakje is gegaan, maar niets is minder waar: de presentatrice werd zelfs zó erg gepest op school dat ze zichzelf van de trap af gooide.

18 keer verhuisd

Dit jaar werd Bridget maar liefst 48 jaar jong. Dit vierde ze door in de podcast De weg naar succes van Bastiaan Meijers een boekje open te doen over haar pestverleden. De ouders van Maasland verhuisden namelijk naar hartelust toen deze nog maar een kleine spruit was; volgens Bridget maar liefst 18 keer. En steeds weer een nieuwe start maken op school is natuurlijk niet altijd even makkelijk. 'Ik moest elke keer wel opnieuw beginnen'.

Horror-school

Hoewel het meestal goed liep, was het op een horror-school wel anders. 'Ik heb ook een periode gehad, dat was weer in Den Haag op de lagere school, toen ben ik een tijdje echt gepest'. Maar Bridget wijt dit aan jaloezie van mede studenten, ze deed zelf namelijk veel modellenwerk en denk dat de andere scholieren hier niet goed om mee konden gaan. 'Ik deed altijd modellenwerk, was eigenlijk altijd of aan het werk als model of bij de paarden. Ik denk dat het meer een bepaalde jaloezie was. Dat kids me niet zo goed konden plaatsen. Dat vinden vooral kinderen heel erg moeilijk'.

'Ik liet me van de trap vallen'

Het hoogtepunt was wanneer Bridget zó tegen school op zag dat ze nog liever een aantal botten brak dan de fiets op sprong. 'Ik heb een periode gehad dat ik er heel slecht mee omging. Dat ik me echt weleens van boven naar beneden van de trap heb laten vallen, omdat ik hoopte dat ik iets brak en niet naar school hoefde. Dat ging best wel ver. Ik ben geen klikker of zo, dus het is ook niet dat ik dan naar huis ging: ‘Oh, ik word gepest.''.

Opkomen voor zwakkeren

Bridget had moeite met het pestgedrag omdat ze hiervoor juist altijd opkwam voor gepeste studenten. 'Dat ik op een gegeven moment zelf werd gepest, was best wel een rare contradictie. Ik wist niet zo goed hoe ik daarmee om moest gaan.' Gelukkig kalmeerde de situatie toen ze opnieuw verhuisde en naar een nieuwe school ging. 'Ik hoorde overal en nergens bij. Ik ging met de kakkers om, ik ging met de krakers om. Ik had overal vrienden.'

Bekijk de Podcast De weg naar succes met Bridget Maasland hieronder: 

 

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties