Chantal Janzen roept vrouwen op om minder te gaan werken

Show & Tel
Chantal Janzen roept vrouwen op om minder te gaan werken
Show & Tel

Chantal Janzen roept vrouwen op om minder te gaan werken

Chantal Janzen roept vrouwen op om minder te gaan werken

Chantal Janzen werkt tegenwoordig parttime en dat vindt ze helemaal super. Ze wil daarom andere vrouwmensen aansporen ook de uren te halveren. "Ik word er blij van!"

Er is een behoorlijke krapte op onze arbeidsmarkt, maar toch wil Janzen de vrouwtjes aan het denken zetten: willen ze eigenlijk wel zoveel werken? Of kunnen ze niet gewoon minderen en 'fulltime gaan genieten'?

Status minder belangrijk

Janzen vindt het in ieder geval prachtig dat een groot percentage van de reeds afgestuurde grietjes ervoor kiest om part time aan de slag te gaan. “Ik vind het ergens wel mooi, dat ‘status’ langzamerhand niet meer als het hoogste goed wordt beschouwd”, zo schrijft ze in haar nieuwste column in de &C.

Heel erg fijn

Chantal doet het zelf ook heerlijk rustig aan. Af en toe spekt ze de kas door haar kaken lam te lachen in loterijreclames, om vervolgens weer in de schaduwen te verdwijnen. Het liefst had ze het al veel eerder op deze manier willen aanpakken. “Eerlijk gezegd denk ik dat als ik het over zou mogen doen, ik iets minder had gewerkt tussen mijn 25e en 35e. Dan had ik vier dagen, of zelfs parttime, best een fijn plan gevonden.”

Ze vervolgt: “Dat doe ik nu ook, op ’n paar weken per jaar na, en dat is echt heel erg fijn. En aan terugkijken heb ik niet veel, ik ben ontzettend blij en dankbaar voor alles wat ik toen heb mogen doen en ervaren. Maar als je nu aan het begin staat: denk eens na over waar je blij van wordt. En doe dat niet één keer, maar ieder jaar.”

Geniet fulltime’

De vrouwkes moeten zich volgens Chantal maar eens achter de oren gaan krabben of ze wel fulltime willen werken. “Dat je iedere keer even goed nadenkt over of je nog gelukkig bent met wat je doet. En met de kant die je carrière opgaat. En of je wellicht iets zou willen en kunnen veranderen.”

Ze besluit: “Op die manier kom je er tenminste niet op je vijftigste achter dat je al die jaren liever iets anders had willen doen en kun je meer genieten van je leven. Dat is toch wat we allemaal het allerliefste willen doen: genieten. Fulltime.”

 

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties