Hippie Dave Roelvink houdt radio 538 voor de gek

Show & Tel
Hippie Dave Roelvink houdt radio 538 voor de gek
Show & Tel

Hippie Dave Roelvink houdt radio 538 voor de gek

Hippie Dave Roelvink houdt radio 538 voor de gek

Dave Roelvink heeft zijn status als bad boy ingeruild voor die van hippie: de beste man is tegenwoordig een fervent handpan-speler en mediteert er graag op los. Maar een zacht eitje is Dave nog niet; de zoon van volkszanger Dries Roelvink haalt nog steeds graag de nodige streken uit.

Mediteren

Zijn nieuwe hobby is meditatie: dat liet de nepo-baby al weten in een interview met 538. 'Elke ochtend doe ik een koude douche, dan een meditatie, s'avonds ook weer.' Maar hiernaast tokkelt hij ook graag naar hartelust op zijn handpan en maakt daarmee het plaatje tot getransformeerde hippie compleet.

Prank

Dat Roelvink de rust zelve is geworden, weten de presentatoren van radio 538 ook. Zij willen ook deze levels van bereiking nastreven, en volgen daarom maar al te graag wat lessen in Mindfulness van Dave. In deze show gaan ze er dus vol vertrouwen rustig voor zitten terwijl Roelvink hun met zijn stem coacht. Hij begint met: 'Ik zou even aan je willen vragen om rustig achterover op je stoel te gaan zitten'. Frank gaat hier serieus op in en commandeert de mensen in de studio en thuis om allemaal 'even rustig achterover leunend, lekker op een stoel' te gaan zitten.

Daarna gaat Dave verder: 'Mensen in de file kunnen ook meedoen, een beetje gestresst van het werk, je kent het wel. Nou, ga even lekker zitten. Oogjes dicht, oogjes dicht. En dan adem je even goed in'. De presentatoren volgen in alle serieusheid de instructies van Dave op, totdat er opeens een schelle pieptoon door de studio heen klinkt. Iedereen houdt het niet meer van het lachen, waarop Roelvink vraagt: 'Voel je het al, Frank?'

Gieren

Nadat iedereen, na wat voelt als 5 minuten, uitgelachen is vraagt een gierende Frank: 'Wat is dat?' Het antwoord luidt: 'Ja je hoort het wel, dat is 528 Hertz. Dat is een bepaalde toonfrequentie. En die brengt je helemaal in het hier en nu. Brengt je uit alle angsten, uit alle stress. Trekt je hele immuunsysteem recht. Niks meer aan de hand'. Toch weer een geinige grap van de kersverse meditatie-guru.

 

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties