Dít is het indrukwekkende vermogen van De Augurkenkoning

Show & Tel
Dít is het indrukwekkende vermogen van De Augurkenkoning
Show & Tel

Dít is het indrukwekkende vermogen van De Augurkenkoning

Dít is het indrukwekkende vermogen van De Augurkenkoning

Augurkenkoning Oos Kesbeke is inmiddels een groot begrip in de Hollandse tafelzuur-scene. Dankzij zijn gepekelde kanjers is de zwangere vrouw negen maanden lang verzadigd en voor zijn uitjes is de haring in Nederland een eervolle dood gestorven. Nu Oos ook zijn eigen Videolandserie heeft, stijgt zijn populariteit door 't dak. Maar wat schuift zo'n azijnfestijn?

In realityserie De Augurkenkoning laat Oos Kesbeke, kleinzoon van de oprichter, zien hoe zijn twee zure zonen klaarstoomt om het familiebedrijf over te nemen. Dit ongefilterde kijkje achter de schermen levert wekelijks zo'n half miljoen kijkers op. Niet gek dat we allen benieuwd zijn na de buit van het Amsterdamse fermentatiewonder.

Smulpot BV

Oos Kesbeke heeft vijf panden op zijn naam staan. Natuurlijk de fabriek, waar het allemaal gebeurt, aan de Adolf van Naussaustraat in Amsterdam. Daar werd in 1999 een hypotheek van 2,2 miljoen op gevestigd, al sprak je toen nog van vijf miljoen gulden. Het vermogen van Oosies Smulpot B.V. telt een smakelijke 7 miljoen euro.

Panden

Naast de fabriek heeft Kesbeke huizen in Halfweg, Zwanenburg en een Amsterdams appartement. Tot enkele jaren geleden was Kesbeke ook dansschooleigenaar, nu resteert alleen nog het pand waar destijds gedanst werd. Rekening gehouden met de afgesloten hypotheken heeft de minikomkommerfabrikant €1 miljoen aan stenen vermogen opgebouwd.

Totaal

Al met al is de schatting dat Kesbeke minstens een kleine €8 miljoen waard is. En dan worden zijn privébestedingen als een flitse bak en een overprijsde klok niet eens meegerekend. Die zuurverdiende centjes worden dus in ieder geval goed benut.

 

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties