Gijzeling Apple Store Amsterdam wordt een Netflix-film

Show & Tel
Gijzeling Apple Store Amsterdam wordt een Netflix-film
ANP
Show & Tel

Gijzeling Apple Store Amsterdam wordt een Netflix-film

Gijzeling Apple Store Amsterdam wordt een Netflix-film
ANP

Netflix werkt aan een film over de gijzeling in de Apple Store in Amsterdam in februari 2022. Dat heeft de streamingdienst maandag bekendgemaakt. De film schakelt heen en weer tussen de perspectieven van verschillende belangrijke personages die betrokken waren bij deze situatie: van de dader tot de gijzelaars en de hulpverleners.

Bobby Boermans

De opnames gaan binnenkort van start onder leiding van regisseur Bobby Boermans. De film is geschreven door Simon de Waal en wordt geproduceerd door Horizon Film. Hoofdrollen zijn weggelegd voor Soufiane Moussouli, Marcel Hensema, Loes Haverkort, Louis Talpe en Emmanuel Ohene Boafo.

Een 27-jarige gewapende man hield in 2022 urenlang een klant vast. Ongeveer zeventig mensen die zich in het pand schuilhielden werden tijdens en na de gijzeling door de politie in veiligheid gebracht. De man beschoot de politie en dreigde zichzelf op te blazen. De gijzelnemer eiste 200 miljoen euro aan cryptovaluta en een vrijgeleide uit het pand.

Dood

Aan de situatie kwam een einde toen het de gegijzelde lukte de winkel uit te rennen. De gijzelnemer, die een vuurwapen bij zich had en een bomvest droeg, zette de achtervolging in. Een agent van de Dienst Speciale Interventies, die met een voertuig op het Leidseplein stond, besloot de gijzelnemer aan te rijden. De Amsterdammer overleed een dag na de aanrijding in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

© ANP

 

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties