Gordon lekt zijn miljoenensalaris bij SBS in de media

Show & Tel
Gordon lekt zijn miljoenensalaris bij SBS in de media
Show & Tel

Gordon lekt zijn miljoenensalaris bij SBS in de media

Gordon lekt zijn miljoenensalaris bij SBS in de media

Gordon deed al eerder een boekje open over zijn verdiensten bij Talpa. Zo hintte hij dat John de Mol 'een ontzettende domoor' zou zijn geweest, omdat zijn loonstrook zó buitensporig was. Nu Yvonne Coldeweijer beweert dat Goor in werkelijkheid bijna failliet is, voelt de marktzanger zich geroepen om met cijfers te smijten. “Dit is veel meer dan ik dacht.”

Gordon heeft John de Mol niet bepaald een dienst bewezen in zijn laatste jaar bij SBS 6. Niet alleen flopte al zijn programma's, hij begon John ook nog eens publiekelijk te schofferen. De kans is daarom nihil dat een andere omroep of zender überhaupt nog met hem wil samenwerken en daarmee lijkt zijn tv-carrière finito. De vraag is dus: hoelang kan hij nog teren op de dukaten uit zijn glorietijd? De huur van zijn stulpje in Dubai betaalt immers zichzelf niet.

Gordon reageert

Bij SBS 6 is er nu ruimte voor kersvers talent en Tina Nijkamp voorspelt dat deze wordt opgevuld door Rob kamphues. “Gordon reageerde meteen al toen ik aankondigde dat ik bekend zou maken dat SBS 6 met een nieuwe presentator bezig is als een soort opvolger van hem”, vertelt ze in haar podcast.

'Blijkt veel meer te zijn'

Gênant genoeg stuurde Gordon dus een berichtje naar Tina om sneer uit te delen aan Rob. "Hij zei: ‘O, nou, ik denk niet dat hij zoveel gaat verdienen als ik bij SBS 6.’ Nou, dat denk ik ook niet, want naar verluidt verdiende Gordon maar liefst 1,6 miljoen euro per jaar bij SBS 6. Ik dacht altijd dat dat negen ton was, maar het blijkt nog veel meer te zijn.”

Dat is meer dan Gerard Joling, die wél een aantal kijkcijferknallers had. “1,6 miljoen euro per jaar, zo zeggen de sterke geruchten in ieder geval. Hij zou ook nog eens 2 miljoen tekengeld hebben gekregen toentertijd, dus voorlopig hoeft Gordon in elk geval niet meer aan het werk, lijkt me.”

Genoeg op rekening

Tina denkt daarom dat de juice van Yvonne onjuist is. “Ik denk dat hij voorlopig nog wel even genoeg op zijn bankrekening heeft, als je bedenkt dat dat contract ook vijf jaar heeft geduurd.”

Een simpele rekensom wijst uit dat Goor dus in vijf jaar tijd bijna tien miljoen euro zou hebben verdiend. Dat is uitzonderlijk veel, zeker omdat iemand zo populair als Gerard Joling een stuk minder binnenharkt. Heeft Tina deze cijfers van een betrouwbare bron, of is het Gordon zelf die haar dit heeft ingefluisterd?

'Naar eigen zeggen'

Het is zeer aannemelijk dat Gordon de geruchten van Coldeweijer wil ontkrachten en daarom zelf een bizar salaris heeft verzonnen. Tina herhaalde haar uitspraak namelijk voor de camera van Shownieuws en zei: “Ik dacht eigenlijk altijd dat Gordon negen ton zou verdienen per jaar, maar naar verluidt, naar eigen zeggen, dus 1,6 miljoen euro per jaar.”

‘Naar eigen zeggen’… Oftewel: Gordon is zélf de bron.

 

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties