Hans Teeuwen schenkt zijn pistool aan Femke Halsema: 'Als herinnering aan deze schande'

Show & Tel
Hans Teeuwen schenkt zijn pistool aan Femke Halsema: 'Als herinnering aan deze schande'
Show & Tel

Hans Teeuwen schenkt zijn pistool aan Femke Halsema: 'Als herinnering aan deze schande'

Hans Teeuwen schenkt zijn pistool aan Femke Halsema: 'Als herinnering aan deze schande'

Afgelopen dinsdag stonden welgeteld 6 blauwkragen bij grappenmaker Hans Teeuwen op de stoep. De aanleiding hiervan was een satirisch filmpje waarin Hans de draak steekt met burgemeester Femke Halsema. Ergens halverwege dit filmpje is te zien hoe er een luchtdrukpistool op zijn tafel ligt, hetgeen dat de wouten direct in beslag wilden nemen. Inmiddels mag Teeuwen zijn pipa weer komen ophalen, maar de komiek heeft besloten het wapen te schenken aan Femke. "Als herinnering aan deze schande."

Pistool

Afgelopen dinsdag dropte Hans een lollig filmpje op Instagram. Daarin deed hij een persiflage van de Amsterdamse burgemeester. Tegen het einde van de video wordt subtiel een blaffer in beeld gebracht, die op de tafel naast hem ligt. Hans refereert hiermee naar de zoon van Halsema, die ooit met vriendjes aan het klooien was in een leegstaande woonboot in Amsterdam-Oost. De knul bleek een verboden wapen op zak te hebben, dat hij in paniek weggooide toen de politie op het lawaai afkwam.

Inval

In een mum van tijd stonden de mannen in blauw voor de deur. "Er heeft iemand aangifte gedaan,'' stelt Hans. "Maar ik weet niet wie. En ik ben heel benieuwd hoe snel dat bevel tot binnentreding geregeld is. Het zal hooguit twee uur na het plaatsen van het filmpje zijn gebeurd."

Hans schenkt zijn pipa

Vandaag geeft Hans een update over het in beslag genomen schiettuig. "Nou, hiep hiep hoera, ik mag mijn luchtbuks terug gaan halen op het politiebureau,'' laat hij weten in een nieuw filmpje. Hij vervolgt dat hij daar eigenlijk helemaal geen zin in heeft, omdat hij toch niet met dat kreng overweg kon. "Ik heb een beter idee - en ik richt me nu even tot de Amsterdamse politie - willen jullie deze luchtbuks schenken aan jullie baas, mevrouw Halsema? Als een soort herinnering aan de schande op 10 maart."

Schande

Hiermee doelt de caberatier op de opening van het Holocaustmuseum in Amsterdam. Overlevenden van de Holocaust en nabestaanden werden daarbij geconfronteerd met schreeuwende demonstranten, die volgens omstanders ook antisemitische kreten riepen.

Halsema noemde op sociale media het gedrag van de demonstranten "afschuwelijk en onrechtvaardig". Ze zei dat ze tegen Cortissos heeft gezegd hoezeer het haar spijt "en dat er voor antisemitisme nooit, maar dan ook nooit een excuus is."

 

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties