Rens Kroes wist dondersgoed dat ze een verkrachter trouwde

Show & Tel
Rens Kroes wist dondersgoed dat ze een verkrachter trouwde
Show & Tel

Rens Kroes wist dondersgoed dat ze een verkrachter trouwde

Rens Kroes wist dondersgoed dat ze een verkrachter trouwde

Via het Juicekanaal van Yvonne Coldeweijer is naar buiten gekomen dat de man van Rens Kroes, foodblogger en de zus van topmodel Doutzen Kroes, veroordeeld is voor verkrachting. De rechtszaak vond plaats in 2019, waar Sid schuldig bevonden werd en 24 maanden celstraf opgelegd kreeg. Hij ging hiervoor in hoger beroep, en deze zaak loopt nog steeds.

De gebeurtenissen

In het verslag van de rechtszaak zijn de shockerende gebeurtenissen te lezen die zijn gebeurd van de verkrachting waarvoor Sid is veroordeeld. In de nacht van 9 september 2016 is het slachtoffer samen met haar vriendin gaan stappen in Amsterdam. Op enig moment gedurende die nacht ontmoet zij Sid en geeft ze hem een lift op haar fiets. Bij haar woning aangekomen gaat hij mee naar binnen.

'Ik vermoord je'

Aangeefster vraagt hem meerdere keren haar woning te verlaten, maar dat doet hij niet. Zij stuurt hierover WhatsApp-berichten aan haar vriendin . Op een gegeven moment neemt Sid de aangeefster mee naar haar woonkamer. Hij zegt op een dwingende en agressieve wijze in het Engels tegen haar: 'Je gaat nu op de bank zitten en respect voor me tonen. Je gaat nu relaxen. Ik breek je nek als je je beweegt. Ik vermoord je serieus'.

Stiekem getrouwd

Hierna was het slachtoffer te angstig om tegen hem in te gaan. Coldewijer snapt niet waarom Rens Kroes al deze tijd achter haar man is blijven staan. Op haar kanaal schrijft ze: 'Wat ook f*cking sick is, is dat Rens stiekem is getrouwd met haar man in 2018. De verkrachting vond plaats in 2016. De veroordeling in 2019. Sid komt uit een of ander Afrikaans land en kan amper Nederlands en gebrekkig Engels. Is ze snel met hem getrouwd, omdat hij als veroordeelde meteen het land zou worden uitgestuurd? Waarom moest het stiekem en kwam ze er 3 jaar later pas mee?'

Op de hoogte

Ze sluit af met: 'Waarom wil je getrouwd zijn met een veroordeelde verkrachter OMG?' Ten tijde van de verkrachting was Rens al 15 jaar samen met Sid, en ook hun dochtertje is hierna pas verwekt. Het lijkt Yvonne zeer onwaarschijnlijk dat Rens niks afwist van het voorgeval; zij denkt dat Kroes degene was die de dure advocaten betaalde voor haar man en doodleuk aanwezig was tijdens het hogere beroep.

 

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties