Johan Derksen vindt 'woke' mannenbadpak van Adidas belachelijk

Show & Tel
Johan Derksen vindt 'woke' mannenbadpak van Adidas belachelijk
Show & Tel

Johan Derksen vindt 'woke' mannenbadpak van Adidas belachelijk

Johan Derksen vindt 'woke' mannenbadpak van Adidas belachelijk

We leven tegenwoordig in een maatschappij waar je voor iedere scheet gecanceld kunt worden. Modemerk Adidas probeerde het publiek aan zijn zijde te houden door een waar mannenbadpak uit te brengen. Dit werd in televisieprogramma Vandaag Inside toch even onder de loep genomen.

Woke cultuur

Het sluit aan met het idee van 'Woke' zijn: de letterlijke betekenis van Woke is de verleden tijd van ‘to wake up’. Hiermee wordt aangegeven dat de persoon ‘wakker is’, alert op maatschappelijke misstanden, ongelijkheid, racisme, discriminatie en polarisatie. Maar soms vinden mensen dat dit concept iets te ver gaat; aldus Johan Derksen en tafelgast Helène Hendriks over dit Adidas badpak.

René is fan

Collega René van der Gijp heeft er duidelijk niet zo'n problemen mee. Hij vindt het badpak 'wel wat hebben' en zegt: 'Het is helemaal niet onaardig om er zo bij te gaan lopen in de zomer.' Als Wilfred Genee hem vraagt of hij dit zelf zou dragen luidt het antwoordt: 'Nou ja, lijkt me helemaal niet slecht. Lekker man, balletjes lekker omhoog, hoppakee'.

'Waarom doet die vent zo gek?'

Johan Derksen is het hier duidelijk niet mee eens: 'Als je zo poseert als kerel, daar zou ik me niet voor lenen.' Als Helene ook aangeeft dat ze niet het idee heeft dat dit overeen stemt met het generale concept van het merk, en dat ze het niet snapt want 'je wilt toch reclame maken voor je doelgroep', brandt Johan los. 'Ik denk dat dit tegen de firma werkt want ieder nuchter, normaal mens die denkt: waarom doet die vent zo gek? Wat willen ze hiermee bewijzen, dat ze ruimdenkend zijn of de Woke gemeenschap de mond snoeren?'

Is dit een misser van Adidas, of een misser van Johan? We zullen het gaan zien in de verkoopcijfers van het mannenbadpak; wie weet drentelt half Scheveningen deze zomer met de 'balletjes lekker omhoog', aldus René.

Bekijk de video hieronder: 

 

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties