Jutta Leerdam neemt een drastisch besluit: 'Uit mijn comfortzone'

Show & Tel
Jutta Leerdam neemt een drastisch besluit: 'Uit mijn comfortzone'
Show & Tel

Jutta Leerdam neemt een drastisch besluit: 'Uit mijn comfortzone'

Jutta Leerdam neemt een drastisch besluit: 'Uit mijn comfortzone'

Jutta Leerdam is onlangs aan de kant geschoven door Jumbo-Visma. Daarna is de 's-Gravenzandse ijsmimf een tijdje op zoek geweest naar een nieuwe werkgever. Geruchten gingen dat ze zich zou voegen bij Team IKO. Nu geeft Jutta eindelijk opheldering in de zaak en het is niet wat we verwacht hadden.

Solo

Op Instagram doet Leerdam uitspraak, nadat fans wekenlang moesten gissen. "Deze week stond ik op het punt om te kiezen, het was 50/50,'' schrijft ze. ''Elke route heeft zijn voor- en nadelen. De media brachten al naar buiten dat ik me bij IKO zou aansluiten, daar waren we ook dichtbij. Toch, onderaan de streep nam het uiteindelijk meer van mij dan ik terugkreeg.'' Ze kiest er daarom voor om solo verder te gaan.

Ze vervolgt: ''Een individuele route is niet altijd leuk. Het is vaak stressvol, het is soms eenzaam." Toch staat ze volledig achter het besluit: "Maar als ik win is het het waard.'' Jutta wil iedereen bedanken die haar door dik en dun steunt, waaronder haar familie en vriendje Jake Paul. ''Er zijn veel signalen dat dit is wat ik wil, dus ik ga het gewoon doen.''

Relatie nekt carrière

Een moedige stap van Leerdam, maar fans zien heel wat beren op de weg. Zo zal Jutta haar eigen trainingsschema's moeten draaien en alle bijkomende zaken zelf moeten regelen. Daarnaast denken volgers dat ze enkel dit risico neemt wegens haar relatie met Jake Paul. Op deze manier zit ze namelijk niet vast aan een contract en kan ze om de haverklap naar Amerika vliegen voor wat quality time met haar vriend. Overigens is dit ook de exacte reden dat directeur Sven Kramer twijfelde aan haar inzet voor de sport en dat Jumbo-Visma haar dropte uit hun team.

Het is daarom te hopen dat de liefde niet het doodvonnis betekent voor haar carrière. Jake Paul is in ieder geval helemaal in zijn nopjes. Onder de aankondiging reageert hij: 'Let's goooooo!'

 

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties